Anlita specialist på bergvärme

Går du i tankarna på att installera bergvärme? Bra, då har du kommit ett steg närmre. Att installera bergvärme är lite kostsamt, men i längden vinner man på det. Kontakta en installatör idag.

Jämför man med att installera andra värmesystem är priset väldigt högt för att installera bergvärme. Dock lönar det sig ändå, värmepumpen har en livslängd på ca 20 år och borrhålet kan användas i ca 50 år. Detta är en lång tid man bör ta hänsyn till.

För att installera bergvärme behöver man hjälp. Detta är inget enkelt projekt, det ska borras djupt ned i berget tills man hittar vatten. När du anlitar ett företag så har de med alla redskap och maskiner som behövs inför detta, de har stor kompetens och kommer göra ett bra jobb. Var ute i god tid.

Moder natur som värmekälla

Många vill leva så naturligt som möjligt, och med bergvärme kan det inte bli mer naturligt. Värmen kommer från solens värmande strålar. Många dagar är vi utan sol, men det innebär inte att man är utan värme. Solvärmen lagras nämligen i marken och detta gör att det blir en stabil uppvärmningsform som funkar effektivt över hela året.

När man gör en bergvärmeinstallation kan man även ha rätt till ROT-avdraget, på så sätt får man ned kostnaden el del. ROT-avdraget innefattar endast arbetet och inte det material som man behöver. Med ROT-avdraget får man 30% rabatt på arbetet upp till 50 000 kr. Tveka inte att ta kontakt med ett företag och få din bergvärme installerad.

28 Jan 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden