Behöver du affärssystem för småföretagare?

Arbetar man som elektriker och samtidigt har endast ett mindre företag, så behöver man alla verktyg som man kan behöva för affärssystem för småföretagare så att man kan arbeta som elektriker och samtidigt kunna administrera de andras arbete i företaget.

Det finns ju både Visma, och Fortnox och andra datorprogram för olika slags bokföring. Men det finns också Hantverksdata, som är speciellt utformat just för elektriker. Då kan man beräkna entreprenader med tidsåtgång för ATL och färdiga recept, och med EIO. I Hantverksdata kan man börja som ett litet företag och använda sig av samma program även om man växer och till sist är ett ritktigt stort företag med många olika poster som behöver kunna bokföra.

Hantverksdata för affärssystem för småföretagare

Det är ju bra om man till exempel kan hantera samma tidrapportering, administration, fakturahantering, arbetsordning, dokumenthantering men inte för mycket administration samtidigt som man är ute på arbeten och reser mycket mellan olika projekt oh arbeten som händer på olika ställen. 

Alla har tillgång till samma affärssystem

Det bästa är om man kan ha samma tidrapportering och affärssystem som alla kan hantera, är åtkomligt och som alla ser – samtidigt. Det finns system som inte klarar av att alla är inne i samma system och som brakar ihop för att alla är inne samtidigt. Då behöver man ett system som inte brakar ihop bara för att man är många som samtidigt uppdaterar samma program.

Hantverksdata för hantverkare

Hantverksdata kan anpassas för alla de hantverkaryrken som finns; elektriker, målare, snickare, och som ger tillgång till orderhantering, tidregistrering, tidsplanering (för projektledare), kunhantering och artikelhantering, om man till exempel behöver ha tillgång till prislista. Dessutom kan man behöva ha alla dessa dokument som uppdateras. Skulle någon prislista förändras, behöver man kunna få den allra senaste versionen av den prislistan.

Affärssystem som växer med företaget

Hantverksdata växer med företaget. Ibland kan det ju vara så att man börjar som egenföretagare, och går det då bra, så kan man anställa någon som gör samma arbete som en själv. Men ibland kan man bli så många att man själv inte behöver arbeta som elektriker längre, utan kan anställa en hel grupp som klarar av det praktiska arbetet, medan man själv arbetar med marknadsföring. Då kan det vara bra att ha tillgång till ett affärssystem som växer samtidigt som det egna företaget. Är man sedan ett större företag, och har en mer komplicerad ekonomi, med bokföringar som löper parallellt, flera tusentals orderhanteringar, så kan man gott och väl använda samma affärssystem.

9 Nov 2019

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden