Bergvärme i Göteborg för både småhusägare och bostadsrättsföreningar

För den som vill slippa frysa och oroa sig för värmekostnaderna i Göteborg är bergvärme det givna valet. Men det finns några saker man bör tänka på innan man installerar en värmepump.

Med rätt bergvärmepump kan man värma upp villan eller bostadsrättsföreningen, utan att behöva oroa sig för värmekostnaden. Dessutom räknas en bergvärmepump som en miljövänlig energikälla så man behöver inte skämmas för att man brassar på med värme. Men man ska ändå inte slösa med energi, eftersom det i så fall tar längre tid innan man tjänar in kostnaden för bergvärmepumpen. Därför kan det vara smart att först undersöka om man kan energispara på andra sätt som exempelvis genom att renovera eller byta ut dåliga fönster. Lyckas man sänka sitt behov av värme och varmvatten kan det innebära att man också klarar sig med en något mindre och billigare bergvärmepump.

En bergvärmepump påverkas inte av årstiderna

Bergvärmepumpen är den enda värmepump som inte alls påverkas av vinter och låga minusgrader. Den kan leverera massor av energi året om och klarar även att värma upp riktigt stora fastigheter och bostadsrättsföreningar. Vill man installera en bergvärmepump lönar det sig att ta hjälp av ett företag som erbjuder en totallösning. Då gör de först en besiktning av huset och marken runtomkring, för att sedan hitta rätt bergvärmepump baserad på hushållets behov av värme och varmvatten. De borrar även en energibrunn och installerar bergvärmepumpen och ser till att den är rätt inställd så att den klarar att leverera rätt mängd värme och varmvatten. Läs mer om bergvärme på denna sida: bergvärmegöteborg.nu

25 Nov 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden