Dags att investera i ny bil

Funderar du på hur det vore att äga en elbil? Skulle du vilja uppgradera från nuvarande bil som går på bensin till en helt ny modell som går på el? Vilka märken och modeller kan du välja mellan?

Förutom att du tänker på miljön och att inte förbruka resurser av olja och bensin som inte finns oändligt mycket av så är det givetvis även en ekonomisk fråga. En elbil som är fabriksny är visserligen ganska dyr, men du slipper fylla den med bensin gång på gång. Elförbrukningen i hemmet kommer öka, men ibland laddar du på annan plats och kanske på ditt arbete. Kanske har du redan idag börjat kolla in var i staden det finns laddstolpar placerade och hur oftas dessa är upptagna respektive lediga. Vid ditt hem behöver du installera en laddbok specifikt för er elbil. Denna kopplas direkt på elcentralen. Detta för att undvika överbelastning på hushållselen som i värsta fall kan leda till brand.

Olika kommuner, olika utbud

Hur ser utbudet av laddstolpar ut i just din kommun? Olika kommuner har hunnit olika långt och budgeterat olika för just utplacering av laddstolpar. Finns det andra aktörer som placerat ut stolpar på er ort? När du utvärderar antalet laddstolpar i Helsingborg med omnejd så kommer du inom kort inse att detta är en kommun i framkant. Vilket bådar gott för både dig och dina planer på att byta till elbil. Du behöver ju bo på en plats som innebär att dina vardagsrutiner fungerar smidigt och bra. Vilka platser är lämpliga för laddning, förutom i ditt hem? Har ni kanske laddstationer vid större handelsplatser och gallerior? Hur ser det ut vid lekplatser och gym, finner du smidig laddning på de platser du brukar besöka?

Bostadsrättsföreningar och samfälligheter

Bor du i ett område med bostadsrätter, kanske i ett flerfamiljshus? Då har ni troligen startat dialogen inom er förening och har kanske beställt eller redan kopplat in ett gäng laddstolpar vid era hus? Bostadsrättsföreningar i framkant, som vill attrahera miljömedvetna och ekonomiskt starka köpare gör smart i att ha flera platser klara redan nu. Idag kan det vara så att ett bostadsköp står och faller med möjligheten till laddningen av en elbil. Skulle du flytta till en samfällighet där laddstolpar ännu inte finns? I samband med flytt till en ny bostad passar ni kanske också på att köpa en till bil eller att byta till en som är nyare och billigare i drift.

21 Sep 2020

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden