Det finns elektriker i Gävle som kan hjälpa er att eldsäkra villan

Går strömmen lite för ofta hemma hos er? Är ni trötta på att plocka fram ficklampan för att byta säkringar? Det finns elektriker i Gävle som kan allt om detta och är proffs på el-installationer.

Visst fick vi lära oss att byta el i en lampa på skolans teknikundervisning. Men att dra elledningar i en bordslampa är inte samma samma sak som att dra om elledningarna i huset. Och blir det fel kan det gå riktigt illa. I värsta fall kan hela villan brinna ner. Ström avger värme och blir det för mycket ström i en felaktig anslutning så har man snart en eldsvåda. Ofta beror elbränder i våra hem på felaktiga installationer, men även fel materialval kan orsaka bränder. Även gamla slitna ledningar kan börja brinna. Därför är det också viktigt att underhålla eller rent av byta ut sina elledningar om de är för gamla.

elektriker på jobbet

Det borde vara lika vanligt med en elbesiktning som husbesiktning

En husbesiktning är det vanligt att man gör men man borde också göra en el-besiktning för att kolla eventuella gamla elinstallationer. Annars kan drömprojektet bli en dödsfälla och det vill man ju inte. Ta istället hjälp av exempelvis en elektriker från Gävle. Det är faktiskt lag på att man inte själv får dra sina elledningar. Arbetet måste utföras av en utbildad professionell elektriker. En kunnig elektriker kan förutom att hjälpa till med installationer även utföra service och kontrollera så att man har ett säkert elsystem. Vill man ha ett så elsäkert hem som möjligt ska man byta ut gamla centraler eller proppskåp mot nya elcentraler med automatiska säkringar och jordfelsbrytare. En jordfelsbrytare fungerar så att den stänger av strömmen om en elektrisk apparat skulle bli strömförande då en person rör vid den. Detta minskar risken för personskador men också risken för brand.

Elektriker kan också fixa smarta hem och laddstolpar

Det är inte bara för att elsäkra sitt hem och se över ledningar som en elektriker kan vara bra. En elinstallatör kan även hjälpa till med att fixa en laddstolpe till elbilen eller varför inte en egen lyktstolpe i trädgården eller spottar i taket? Det blir också allt vanligare med så kallade smarta hem och tekniken utvecklas hela tiden så det gäller att elektrikerna hänger med och hela tiden kontinuerligt utbildas. Vad för slags elarbete ni än vill ha hjälp med är det en god idé att först be om en offert.

9 Mar 2020

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden