En modern telefonväxel skapar mervärde

Det finns företag som än idag dras med höga kostnader för sin telefoni. Trots att det finns lösningar som kan sänka dessa och somd essutom kan göra hela verksamheten mer effektiv. Det här går att jämföra med hur vi som privatpersoner agerade för några år sedan då vi fortfarande använda oss av fast telefoni i vår ahem och samtidigt börjat snegla lite mot mobiltelefoner.

Plötsligt så hade vi två kostnader för samma tjänst. Mobiltelefonen hade ett dyrt abonnemang där varje samtal och sms kostade en viss summa och den fasta telefonen kostade pengar i form av en fast nota samt för varje samtal.

Där gick, tack och lov, utvecklingen fort och det tog endast några år innan mobilen - och alla mobilnät - ersatt den fasta telefonen som idag får anses som lite av en unik företeelse som endast syns hos äldre personer.

Många företag kör på i gamla hjulspår

Företag fortsätter dock i samma fotspår, man har en uråldrig telefonväxel som kostar pengar och som dessutom kräver en del omsorg för att få väl fungerande. Till detta så har de flesta anställda mobiltelefoner som man använder sig av i den dagliga verksamheten. Dessutom har man förmodligen en mobiltelefon för privat bruk också.

Kort och gott: man har som anställd på ett sådant företag koll på tre stycken telefoner; något som vare sig är särskilt effektivt eller speciellt lönsamt sett till pengarna som företaget får betala.

Här finns det andra lösningar som verkligen kan effektivisera en verksamhet. En modern och uppdaterad telefonväxel ger ökad flexibilitet, lägre kostnader och högre effektivitet. Dessutom så sker regelbunden service, underhåll och uppdateringar av den leverantör man väljer.

Ett byte som förr eller senare - på samma sätt som bytet från fast telefon till mobiltelefon skedde hos privatpersoner - måste ske. Vi anser att det är dags att göra detta byte och investera i en modern telefonväxel.

En mobil växel ger extrema fördelar

Vid ett byte till en ny telefonväxel så kan man som företag även utöka och inkludera den mobila telefonin. Detta genom en mobil växel. Har man som företag en mobil växel så innebär det följande fördelar för den enskilde anställde:

  • Oberoende: Det spelar ingen roll vilken operatör man har - en mobil växel ger samma kostnad oavsett i och med att en sådan används över ett trådlöst nätverk.
  • I Sverige - och utomlands:
  • På samma sätts å kan en anställd koppla upp sig mot ett trådlöst nätverk och delta i samtal även om denne befinner sig i ett annat land. Det skapar en flexibilitet hos ett företag och det stryper kostnaderna då sådana samtal normalt kostar mycket pengar.
  • Flexibilitet: Som sagt, de anställda kan arbeta varifrån som helst och ändå vara anträffbara - till samma låga pris. Det är en sak. En annan är att en mobil växel fungerar till vilken smartphone som helst. Det går alltså att använda samma smartphone både privat och för arbete - och växla mellan numren beroende på vilken person man ringer. Genom en app så är detta möjligt. En väldigt smidig lösning
20 Jun 2018

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden