Fler i Stockholm vill anlita målare med miljötänk

Allt fler Stockholmare tänker på miljön, och det gäller även i valet av målare. Den som letar målare i Stockholm söker ofta på nyckelord som miljövänligt, miljöpolicy och annat som tyder på att målaren har en grön agenda, förutom att vara duktiga målare förstås.

Enligt Målarnas Facktidning, en av de branschtidningar som riktar sig till Sveriges målare, är detta en utveckling som välkomnas av många i branschen. Målare har ju ofta en ganska ohälsosam arbetsmiljö, mycket på grund av att man använde färger som kan vara skadliga att andas in när de appliceras. Att kunna profilera sig som ett företag som bara använder miljövänlig färg, och genom detta locka kunder, är ett drömscenario för många.

Vilken färg vill man ha i bostaden?

Allt fler tänker på vad det egentligen är i färgen vi sätter på väggarna i sovrummen, i barnens rum och så vidare. Utöver det så undrar man vad som händer med den överblivna färgen. Körs miljöfarlig färg verkligen till återvinningsstationerna eller spolas den bara ner någonstans? Och om den återvinns, är det då helt ofarligt för miljön eller får det konsekvenser? Om den målare man anlitar är ointresserad av miljön är det svårt att få svar på sina frågor.

Färgen måste vara av god kvalitet

En aspekt man måste ta in i det hela är att målare vill kunna jobba med bra produkter. Produkter som är väl beprövade och ger ett bra resultat för kunden. Det har gjort att miljöfarliga färger har varit valet för de målare som vill kunna utföra sitt arbete på ett professionellt och uppskattat sätt. De senaste åren har dock många färgtillverkare satsat på miljövänlig färg, som dessutom ska vara av god kvalitet, ge ett bra resultat och vara lätt att jobba med. Det har gjort att många målare har kunnat erbjuda miljövänliga alternativ som ger ett lika fin resultat utan att kunderna behöver oroa sig för vad barnen andas in eller vad färgen gör med naturen.

Hitta en miljövänlig målare i Stockholm

Vill du hitta en målare i Stockholm med ett utpräglat miljötänk kan du till exempel söka på Målare Stockholm ISO 14001. ISO 14001 är ett ledningssystem för miljöinriktat arbete, och en målarfirma certifierad enligt ISO 14001 har låtit medarbetarna gå en utbildning i miljöfrågor och implementerat dem i sitt dagliga arbete vad gäller teknik, färgval, återvinning och så vidare.

Svar på dina frågor

Många målerifirmor skriver på sina hemsidor om hur de arbetar med miljöfrågor, men bäst uppfattning får du ändå förstås genom personlig kontakt. En målare med ett bra miljötänk hjälper dig att hitta miljövänliga val och kan redogöra för företagets rutiner kring återvinning och miljöarbete.

En bra målare tvättar penslar och verktyg på speciellt avsedda platser, de sorterar och återvinner allt förbrukat material som verktyg, färger och annat och ser till att det hamnar där det ska. På så sätt kan ett måleriföretag skaffa sig ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt.

En sund framtid för målarbranschen

Det är bra att människor blir mer miljömedvetna och väljer målare med en uttalat miljövänlig profil. Det är bra både för miljön och för målarna själva, som får en sundare arbetsmiljö och en chans att jobba många år i yrket utan att bli sjuka av ångor från miljöfarlig färg. Att färgbranschen hoppat på tåget och jobbar hårt för att få fram miljövänliga färger av god kvalitet borgar också för att vi även i fortsättning kommer att kunna få kvalitativt måleri utfört av våra målare i Stockholm.

19 Mar 2019

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden