Hur hittar jag en elektriker i Uppsala?

Uppsala är en stad på kraftig frammarsch både gällande storlek till ytan och sett till befolkningen. Man räknar Uppsala som Sveriges fjärde största stad med potential att på sikt kunna ta sig förbi Malmö och anledningen till detta är att man hela tiden ser att det stora antal av studenter som årligen söker sig till staden i en allt högre grad väljer att stanna kvar även efter avslutade studier. Detta gör att Uppsala har ett blomstrande affärsliv där många egna entreprenörer ser möjligheter att stanna kvar i staden snarare än att söka sig till Stockholm som ju bara ligger åtta mil bort.

Just att så pass många personer numera väljer att stanna kvar i Uppsala gör att även hantverkare som exempelvis elektriker hela tiden får ett stadigt flöde av uppdrag – detta då man hela tiden får hjälpa till med renoveringar av olika slag. En elekriker i Uppsala har alltså en stor stad att operera inom och kan hela tiden se att nya uppdrag – även på sikt – kommer att komma in, men vad ska du som privatperson tänka på innan du anlitar denna elektriker i Uppsala?

Tips för att undvika att bli lurad av en elektriker i Uppsala

Här har det nämligen kommit fram lite problem på slutet och detta fenomen har spridit sig från Stockholm. Det är nämligen så att man i och med den stora marknaden som kommit fram i Uppsala även ser att det smugit sig in allt fler oseriösa aktörer som vill ta del av kakan och här gäller det alltså att se upp. Ska du anlita en elektriker, en snickare eller en målare i Uppsala så måste du numera som privatperson vara betydligt mer vaksam och noggrannare än vad man behövde vara förr om åren – risken att bli lurad är nämligen betydligt större i dagsläget. Man ser hela tiden att fler och fler fuskjobb upptäcks och gällande elektriker så kan ju detta få direkt katastrofala följder i form av bränder och annat. Hur ska man då gå tillväga för att undvika att stöta på en dålig elektriker i Uppsala?

Ja, först och främst så menar vi här med dålig att denna elektriker saknar certifikat och licens för att få utföra det arbete du vill ha gjort och här kan man alltså börja med att få kräva att se ett sådant. Har denne elektriker inget certifikat – ja, då får han ju heller inte arbeta med elektricitet i Uppsala eller någon annanstans så den frågan är ju lätt att svara på.

Nummer två är att man ber om telefonnummer till tidigare kunder som denne elektriker i Uppsala arbetat hos och att man därefter ringer dessa för att få ett omdöme. Kan han inte lämna något nummer så ska man se detta som en indikation att denne elektriker i Uppsala möjligen inte är lika pålitlig som han säger sig vara och därmed avstå från att anlita honom. Inget nummer – inget jobb, är kravet man kan ställa.

Man måste helt enkelt vara vaksam i en så pass stor – och växande – stad som Uppsala gällande hantverkare. Det är tyvärr baksidan av stadens expansion.

18 Aug 2017

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden