Inbrott och skadegörelse drabbar den enskilde

Säkerheten ska alltid sättas i det första rummet och lite beroende på vilken typ av område man bedriver en verksamhet inom så varierar också lösningarna för skydd. En talande sak i sammanhanget är emellertid detta: oavsett om du har en liten kiosk, en sportaffär, en restaurang eller är en juvelerare så kommer du att behöva investera i ett bra skydd. Antalet inbrott i Sverige ökar stadigt och detsamma gäller det rent slentrianmässiga ofoget i form av skadegörelse som många hänger sig fullt ut åt.

Det senare är väl att anse som något form av rop av rop på hjälp eller på uppmärksamhet. Dessa ungdomar har dock en förmåga att inte tänka längre än dit näsan räcker - man kanske vill visa missnöje med samhället, men man inser inte att det enda missnöje man visar är mot den stackare som drabbas och som tvingas stå med skyhöga försäkringspremier och kostnader för självrisk.

Varje ruta som krossas, varje klotter som sprayas och varje sabotage i övrigt kostar pengar och det är alltid en oskyldig som får betala priset. Det handlar inte enbart om pengar heller. I många fall så tappar man lusten att fortsätta; möts man ideligen av krossade butiksfönster så kan det knäcka även den främste.

Rulljalusier förhindrar risken för inbrott

Skydd finns och skydd måste man investera i. Som sagt, lite beroende på verksamhet - och i vilken stad - man bedriver så finns det olika alternativ. Ett av de mest gångbara handlar om rulljalusier. Det går dels att få i olika utföranden och där materialet har olika egenskaper. För extra skydd så rekommenderas rulljalusier i stål; men även aluminium finns och står emot allehanda smällar och det direkta våld som ofta präglar ett inbrott.

Det finns två fördelar med rulljalusier. Den ena är att dina butiksfönster och storleken på dessa inte har någon som helst betydelse. Man kan skräddarsy rulljalusier fullt ut efter kundens behov - det innebär att du som lagt ner mycket pengar på exempelvis ett inglasat entréparti kan hitta ett rulljalusi som passar och som ger dig det där extra skyddet.

Fördel nummer två handlar mer om din egen - och dina anställdas - bekvämlighet. Du behöver inte dra i någon kedja och använda din kroppstyngd för att vare sig rulla ned- eller upp ditt rulljalusi - allt är motoriserat och enkelt att begripa. Priset är naturligtvis en fråga som kommer upp. Här blir svaret lite tråkigt och detta då kostnaden helt enkelt varierar och dels beror på hur stor yta som ska täckas samt vilket typ av skydd du behöver. Kontaktar du en återförsäljare så kommer denne ut till dig och gör en bedömning.

Vem vet - du kanske kan klara dig med rullgaller? En billigare lösning som har väldigt bra egenskaper sett till motståndskraften. Det viktiga är att man gör en seriös bedömning av alla faktorer: risk, upprepade inbrott eller skadegörelse, budget och yta. Då får man också en lösning som kommer att fungera perfekt.

16 Nov 2018

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden