Jobb i Solna

Solna har en relativt hög befolkning (ca 78 000) på en yta som är mycket liten i förhållande till folkmängden. Sitt läge, omringat av Stockholm och Sundbyberg, gör kommunen till en plats med god arbetsmarknad. Det återspeglas också i siffrorna – Solna är i allmänhet en välmående stad med relativt höga sysselsättningssiffror. 

Arbetsmarknaden i Solna är varierad. Med sitt centrala läge är det ganska ont om industriella jobb. Jordbruk är givetvis inte heller något som förekommer i någon större utsträckning här. För den här texten tittar vi på olika platsbanker för att se vilka arbeten som faktiskt erbjuds i större omfattning. 

Supportjobb

Flera arbetsgivare i Solna letar för närvarande efter supportpersonal. De flesta vet ungefär vad arbetet går ut på – man sitter ofta framför en chatt eller med en telefon för att svara på kunders frågor. En del supportjobb har en tydlig teknisk inriktning, medan andra snarare kan handla om att bistå vid returer och reklamationer. 

Det behöver dock givetvis inte vara konsumenter och privatpersoner som är användare av en support. Det kan lika gärna vara en egen avdelning hos ett stort företag, där företagets anställda snarare är dem som kan behöva hjälp. Det kan till exempel handla om problem som uppstår med hård- eller mjukvara. 

Elektriker

Det finns flera typer av elektriker, varav merparten som söks för tillfället i Solna är elektriker som i huvudsak jobbar med service av befintliga installationer. Det man gör är just det – man säkerställer att driften av elanläggningarna i en given fastighet fungerar som de ska. 

Exakt hur en arbetsdag ser ut skiljer sig naturligtvis en hel del mellan olika elektriker i Solna. Till exempel krävs elektriker på stora byggnader i Solna som exempelvis Friends Arena och Nya Karolinska. På dessa platser är arbetet sannolikt annorlunda än om man arbetar med service hos privatpersoner. 

IT-säkerhet

Det finns flera IT-jobb i Solna för den som har kompetens och/eller en lämplig utbildning. Till exempel finns en anställning där man är ansvarig för att leda IT-avdelningen hos ett stort företag som är verksamma i kommunen. De här jobben tenderar att vara ganska välbetalda, och det ställs givetvis vissa krav på den som söker. 

I det här fallet efterfrågar de bland annat ”väldokumenterad strategisk erfarenhet”, ledaregenskaper och erfarenhet i en rad olika datorprogram. Vidare eftersöker de minst fem års erfarenhet från en roll i IT-management. Även om den som söker bör ha goda meriter och erfarenheter, lär det finnas goda möjligheter att säga sitt vid en eventuell löneförhandling. 

1 Jun 2018

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden