Kabeskrot är gamla grejer som inte behövs

Kanske har du dragit om all el eller rivit någon uttjänt byggnad. Det har blivit en massa kablar liggande som inte längre kan användas. Då kontaktar du någon som kan samla in ditt kabeskrot.

Metall är ju väldigt bra för det är lätt att återanvända. Att ta hand om gamla kablar innebär inte bara att man gör miljön en tjänst. Man tjänar pengar på att göra det. Det är inte alls krångligt att bli av med kabelskrot som framförallt är koppar. Man skaffar sig bara ett konto hos företaget som arbetar med metallåtervinning. Det kan man göra som privatperson eller som företag. Pengarna får man direkt. Allt är enkelt. Man samlar bara ihop allt material i en hög och tar ett kort på det. Det går bra att lägga dit annat kopparskrot också. Kanske har man gamla kopparkittlar eller andra prydnadsföremål av koppar. De går att sälja på samma gång.

Med moderna hjälpmedel är det lätt att få kabeskrot värderat

Bilderna tillsammans med en kort beskrivning mejlar man sedan till det köpande företaget. När de sett bilderna gör de en första värdering och så bestämmer man en lämplig tid för upphämtning. När allt kabelskrot sedan kommit på plats och blivit ordentligt vägt får man ett slutgiltigt pris för kopparen. Pengarna betalas ut med swish eller banköverföring och man får ett kvitto på det. Så har man tjänat lite pengar, fått städat upp på byggplatsen och gjort miljön en tjänst. Metallen får ju också en chans att göra nytta en gång till.

27 Oct 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden