Laddstation i Stockholm för privatpersoner och bostadsrättsföreningar

Med en laddstation hemma i garaget kan man enkelt och säkert ladda elbilen. Här kommer några tips för er som vill skaffa en egen laddstation i Stockholm.

Med en laddstation hemma i garaget eller på parkeringen kan man enkelt och säkert ladda elbilen. Både privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Stockholm har mycket att vinna på att sätta upp en laddstation. Dels så höjer den fastighetsvärdet, men en laddstation är också nödvändigt om man vill kunna ladda elbilen säkert i anslutning till bostaden.

Att använda uttaget till kupévärmaren eller ett vanligt eluttag är riskabelt då det finns risk att det börjar brinna. Det naturliga är att ladda bilens batteri på natten då man sover och inte behöver använda bilen. Att då ha tillgång till en laddstation hemma är praktiskt och gör att man sparar massor.

Bidrag för att sätta upp en laddstation

Det finns laddstationer både för inomhusbruk och utomhusbruk, men också de som är särskilt avsedda för bostadsrättsföreningar. En laddstation för en bostadsrättsförening håller också reda på vems bil det är som laddas. Då blir det enkelt att sedan fakturera den el som förbrukas vid laddningen om man vill det.

Redan nu väljer de flesta som köper en ny bil en elbil. Det gör att efterfrågan på laddstationer kommer att öka ännu mer inom en snar framtid. Vill man installera en laddstation finns det flera företag som man kan vända sig till. Som bostadsrättsförening kan man även få bidrag för installationen. För privatpersoner finns det just nu inget bidrag, men detta kan ändras inom en snar framtid.

22 Sep 2022

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden