Lägg locket på i köket

Små åtgärder varje dag kan ge stora energibesparingar över tid. Mäter man upp energiåtgången och gör energideklaration får man koll på läget och kan jämföra bättre med likvärdiga hus.

Att lägga locket på är lite av att vara struts, att inte vilja se felen. Har du en dålig värmeanläggning kanske du eldar för kråkorna. Det gäller att ta vara på energin maximalt, och då kanske vissa saker måste bytas ut därhemma. Men att lägga locket på kastrullen när man kokar potatis är däremot en direkt energibesparande åtgärd. Men hur ser åtgången ut för hela huset? Behöver du göra energideklaration för en byggnad i Göteborg, så låt ett expertföretag göra den åt dig.

Nödvändig deklaration eller bara bra att ha

Lokaler för allmänheten över 250 kvadratmeter, nybyggda hus, hyreshus och bostadsrätter har det gemensamt att man ska göra energideklaration. Men alla husägare och villaägare har stor nytta av den, för den ger klara besked om hur mycket energi det går åt i huset. Det är också ett bra säljargument att ett hus har låg energiförbrukning.

Man kontrollerar till exempel värmeanläggning, elcentral, vattensystem och fläktar och ser samtidigt om något borde förbättras någonstans. Man tittar på husets totala yta och mäter upp olika värden. Om man borde byta ut ventilationsanläggningen men inte har råd, kan man börja så smått att budgetera med det. Klara besked och uppmätta värden är bra att ha som utgångspunkt. Man kan installera energisnåla vitvaror och snålspolande duschmunstycken. Anlita ett seriöst företag så får du proffshjälp med din energideklaration.

26 Oct 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden