Med en värmepump kan man få ett behagligt inomhusklimat året om

Värme under kalla vinterdagar och kyla under heta sommardagar. Med en luftvärmepump kan man få ett behagligt inomhusklimat under hela året. Men det gäller att välja rätt värmepump.

Att värma upp huset eller sommarstugan med hjälp av en luftvärmepump är betydligt billigare än direktverkande el. Dagens luftvärmepumpar är också betydligt effektivare än sina föregångare och klarar att leverera värme ner till tjugofem minusgrader. Men då gäller det att vara noga och välja en värmepump som är anpassad för vårt nordiska klimat. Har man ett hus och vill installera en luftvärmepump i Karlstad ska man därför vända sig till en återförsäljare som både säljer och installerar värmepumpar. Då får man hjälp med att hitta rätt värmepump anpassad till klimat, behov och fastighet. Dessutom får man den monterad på rätt plats i bostaden.

En värmepump för lite större hus och hushåll

Det finns flera faktorer som avgör vilken värmepump som passar hushållet och huset bäst. För lite större hus eller flerfamiljshus passar ofta bergvärmepumpen bra eftersom den klarar av att leverera massor av energi under hela året och inte alls påverkas av årstiderna. Men det är viktigt att installationen görs av ett kunnigt företag med stor erfarenhet av att borra energibrunnar. Att installera en bergvärmepump är kostsamt på grund av borrningen. Men genom att anpassa brunnen efter energibehovet och även tänka långsiktigt är det en god investering. Detta eftersom energikostnaden sänks drastiskt, men också för att värmepumpen höjer värdet på fastigheten och gör den mer attraktiv vid en försäljning.

15 Jun 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden