Nya fönster ger en lägre uppvärmingskostnad

Ett vanligt fel som man kan se i Sverige är att många husägare betalar lite för mycket pengar i onödan och att denna summa ofta, så att säga, eldas upp. Menas här; man har för kallt i sitt hus, man höjer värmen och man tvingas därmed att få betala en väldigt hög räkning. Detta gör man snarare än att ta reda på varför det är kallt i sitt hus och utifrån detta agera för att sänka sin höga kostnad. I många fall så finns det här en gemensam nämnare och bov i dramat och detta i form av dåliga fönster. Fönster som är otäta, som låter kall luft komma in i huset i fråga och som ger den varma luften fri lejd ut. Ohållbart!

 

 

Kort sagt; man måste inse att de fönster man har inte har en obegränsad livslängd utan att även de tar skada av väder och vind och att man med jämna mellanrum måste byta dessa. Ser man till ett byte av fönster ur det perspektivet så handlar kostnaden man lägger om en ren och skär investering. För – det handlar trots allt om en kostnad att byta sina fönster och det är definitivt inte gratis.

 

Dock så är denna summa väldigt överdriven och många gör gällande att det är extremt dyrt. Ska du byta fönster till ditt hus så finns det två stycken vägar att gå för att göra projektet lite billigare. Vilka? Jo, följande:

 

  • Material. Du behöver inte välja den dyraste fönstermodellen på marknaden och du måste inte ha trä som material; även om ditt hus i Stockholm är byggt av just det materialet. Kollar du runt lite och jämför priserna mellan olika fönster så kommer du att upptäcka att exempelvis fönster av plast är väldigt mycket billigare. Förhoppningsvis kommer du då även att lägga märke till att just dessa fönster är väldigt mycket snyggare idag än vad fallet var för  några år sedan.
  • Rot-avdraget. Du bör använda dig av professionell hjälp vid monteringen av dina nya fönster och detta helt av den anledning vi berörde ovan. Även nya – men felinstallerade fönster – kan läcka och påverka din uppvärmningskostnad negativt. Du kan idag använda dig av rot-avdraget, anlita en snickare eller en glasmästare i Stockholm och dra av 30 % av arbetskostnaden – med ett tak om 50.000 kronor årligen. Något som gör en enorm skillnad vid ditt byte av fönster.
21 Sep 2016

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden