Relining är en billigare lösning

Så, det är utan något rimligt tvivel fastställt att de rör och ledningar som löper på insidan av ditt hus i Stockholm måste bytas ut? De bubblor i avloppet, den dåliga lukten, den dåliga undanrinning av vatten och de ständiga stoppen i avlopp och toaletten har alltså varit tecken på att ett kostsamt stambyte måste genomföras. Ett stambyte som kommer att påverka din och din familjs liv och där ni under en period inte längre kommer att kunna duscha eller gå på toaletten under den tid stambytet pågår och där du dessutom kommer att måste renovera hela badrummet efteråt.

 

Ja, det här är en fråga som tyvärr ställs – eller kommer att ställas – till husägare och detta av en lika enkel som logiskt förklaring. På samma sätt som allting annat i ett hus nöts ut i takt med tiden så gör även rör- och ledningar detsamma. Det vill säga; går det så långt att nötningen och slitaget blir så stort att skador uppkommer så kan det i slutändan sluta med enorma vattenskador och där är således ett stambyte och kostnaden för en sådan att föredra.

 

 

Men är det verkligen det enda alternativet – måste man så drastiskt och till en så hög kostnad göra ett sådant omfattande ingrepp i sitt hus i Stockholm? Nej, lyckligtvis inte. Det har nämligen kommit fram en annan metod som kan vara värd att överväga snarare än ett stambyte och detta i form av en relining. En relining är – enkelt förklarat – snarare än lagning av de befintliga rören och man slipper byta ut stammarna; man använder sig av hårdplast och ser till att bygga nya stammat inuti de befintliga.

 

 

Relining har många fördelar jämfört med ett stambyte men innan vi radar upp de mest uppenbara så ska vi säga att metoden om relining har kanske tjugo år på nacken. Forskning har visat att det fungerat väldigt bra – men det ska ändå ses som ett komplement snarare än som en fullgod ersättare till ett stambyte. Förr eller senare så kommer ett sådant att behöva göras.

 

 

Med detta sagt: här är fördelarna du som husägare i Stockholm får om du väljer att kontakta ett företag för en relining:

  • Billigare pris. En relining är billigare att göra än vad ett stambyte är och det gäller både projektet i sig – men framförallt så gäller det nästa punkt.
  • Mindre bekymmer. Ett stambyte innebär att du måste riva ut badrummet för att nå stammarna – ibland även köket. Det kostar pengar att renovera och bygga ett helt nytt badrum och/eller ett kök. Vid en relining så behöver man inte riva ut väggar och golv; ingreppet kan göras ändå.
17 May 2017

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden