Renare och varmare luft med hjälp av luftvärmepumpar med filter och inbyggd joniseringseffekt

En värmepump kan idag vara så mycket mer än bara en värmekälla. En luftvärmepump bidrar med såväl värme som god luftkondition och du kan även hitta värmepumpar som hjälper till med att rena luften från dålig lukt och andra skadliga partiklar från till exempel pollen och mögel. Värmepumpen bidrar på så sätt inte bara till ett varmare inomhusklimat utan även till en friskare lukt och bättre miljö.

 

När det kommer till luftrening kommer värmepumparna med en rad olika typer av system. Vanligast är att de har någon typ av plasmafilter (neo-plasma, plasma duo..) som filtrerar luften innan den förs vidare in i rummet. En annan vanlig metod är jonisering som använder negativa joner för att neutralisera skadliga partiklar.

 

Oavsett vilken metod pumpen använder sig av bidrar de mycket till en hälsosammare inomhusmiljö. Särskilt bra är det för pollen- eller dammallergiker som har högre krav på ren luft. En värmepump med luftrening kan verkligen förändra livet för allergiker som i hemmet kan få en frizon från pollen och damm. Luftfiltret har även den fördelen att det blir mindre lätt dammigt inomhus vilket leder till att du inte behöver dammsuga lika ofta som förut.

 

Den mest effektiva metoden att rena luften är att ha ett aktivt luftfilter i luftvärmepumpen i kombination med jonisering. På så sätt rensas in- och utluften från större partiklar i filtret medan joniseringen attackerar de mindre partiklarna och hjälper till att ta bort dålig lukt och skadliga nanopartiklar. Joniseringen kan även hjälpa till att göra rent till exempel gardiner eller gamla möbler som har fått en dålig doft.

 

De negativa jonerna tränger in i tyget och neutraliserar de illadoftande partiklarna på ett synnerligen effektivt sätt. Prata med din lokala leverantör av värmepumpar för att tar reda på vilken effekt du behöver i filtret och i joniseringsdelen för att rensa din inomhusluft på allra bästa sätt.

21 Apr 2016

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden