Se upp för elfel i huset

Vill man spara på pengar, ska man inte göra det på elektriska installationer. Endast det bästa duger när det gäller ström. Kasta gamla skamfilade elprylar med glappkontakt och köp nytt.

Din elektriker finns där för att hjälpa dig att dra ledningar, så att du kan få alla nymodigheter och bekväma prylar som är energieffektiva i ditt hem. Ström till en ny tvättmaskin, golvvärme och mycket mer kan en elfirma stå till tjänst med. Men hur är det med dina gamla elprylar, som du har kvar år efter år av nostalgiskäl? Gör en rensning i lådor och på vinden, så att du fräschar upp allt.

Det är också bra att anlita en elektriker i Södertälje för att titta över kontakter och vägguttag, och inte minst syna proppskåpet, så att du inte överraskas av elfel. Låt en behörig elektriker kolla upp elsystemets kapacitet, så att den räcker till för allt ni har skaffat på er.

Vikten av att ha ganska nya sladdar och kontakter

Den gamla julgransbelysningen hänger med år efter år, och vips är den nästan tjugo år gammal. Eller snäckskalslampan som du inte vill kasta. Kanske hänger den kvar just därför att den är så mysig, trots att plasten är lite gulnad.

Man sparar ofta på elektriska prylar av sentimentala skäl, men också av ekonomiska, för att man ju redan har prylen. Men gamla prylar drar mer ström, så med andra ord kan snålheten bedra visheten. För det är inte bara trist med glappkontakt, man får också se upp för elstötar och brandrisk.

23 Jan 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden