Skaffa bättre klimat inomhus med markiser

Under heta sommardagar kan det vara svårt att få en behaglig temperatur i sitt hem. Särskilt då om man har sitt hus stående i söderläge och således av den anledningen har solen liggande på under hela dagen. Detta gör att inomhustemperaturen i det närmaste blir outhärdlig och att det kan bli väldigt svårt att vistas inomhus.

Då man talar om solskydd för att förhindra detta och – trots den starka solen – ändå kunna vistas inomhus så tänker många här på persienner som det självklara valet och visst; med persienner så stänger du ute solen och skaffar dig ett svalt och behagligt klimat i hemmet. Nackdelarna med persienner är dock uppenbara och kommer i form av brist på ut- och insyn, instängdhet och ett förfulande av hela huset.

Menas med detta – har du ett hus där dina persienner är nedfällda så ger ju inte detta ett särskilt välkomnande intryck till gäster eller förbipasserande, eller hur?

Man får alltså ett bättre klimat inomhus och man kan tack vare dessa persienner föra en anständig närvaro även under de hetaste sommardagarna – men till vilket pris? Ett tråkigt hus – både från insidan och utsidan och detta helt i onödan då det faktiskt finns bättre alternativ på marknaden.

Om vi ger det bästa exemplet på detta så handlar det om markiser och om vi försöker förklara varför markiser är ett bättre val än persienner så ser det ut enligt följande. Först och främst, markiser passar alla typer av hus och detta oavsett om huset är beläget i Stockholm, Kiruna eller i Malmö

Markiser har utvecklats under senare år

Tidigare kunde man se att markiser höll en relativt låg rent kvalitetsmässigt och att de höll en hög nivå prismässigt; så är det dock inte i dagsläget. Numera tillverkar man markiser som är bättre anpassade efter vårt svenska klimat och om du exempelvis äger ett hur i Stockholm så kommer dina markiser att klara av vind, snö, kyla och regn utan några som helst problem.

Ser vi vidare till husets exteriör så blir denna betydligt vackrare med markiser än ett par nedfällda persienner; utan att för den sakens skull påverka din inomhustemperatur. Ditt hus i Stockholm kommer att bli vackrare samtidigt som du behåller den behagliga temperaturen inomhus och detta oavsett om det ligger i norr- eller söderläge.

Det bästa med markiser i dagsläget är dock hur du kan styra dem. Förr kunde du sitta inne och upptäcka att en störtskur uppenbarade sig utanför ditt fönster och då dina markiser var utfällda så var du i detta läge tvungen att springa ut och veva i dessa för hand.

Numera dock kan du ligga i din soffa i Stockholm, se störtskuren och ta fram din mobiltelefon för att med den styra dina markiser till ett infällt läge. Smidigt, bekvämt och ytterligare ett exempel på hur markiser i dagsläget är ett bättre val än vad exempelvis persienner är.

20 May 2017

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden