Skaffa solcellspaket redan idag!

Genom att installera solceller på ditt tak kan du sänka dina värme- och elkostnader med mellan 7-9 procent varje år och det direkt. Du gör både din egen plångbok och miljön en ovärderlig tjänst. Här förklarar vi hur.

 

Solenergin är tillsammans med vatten och bergvärme de enda rena energikällor som är helt utan risk för fortsatt nedsmutsning av jordens atmosfär. Genom att utnyttja den solenergi som finns "gratis" i naturen sparar du pengar på att lägga dem på dyr olja för att värma din villa. Du blir din egen elproducent. På sommaren när det ackumuleras mycket el, kan du sälja överskottet till dina grannar. För de pengarna som du säljer elen för, kan du senare under vintern, köpa tillbaka el som du behöver.

 

Skaffa solceller med PPAM

Inte svårt installera solceller

 

Det är inte svårt att installera solceller på villataket. Ta kontakt med en leverantör av ett solcellspaket. Då får du veta kostnadsbilden för solcellspaketet. Vill du kan du få hela installationen med leveransen av solcellspaketet. Du får service på sin solcellsanläggning och leverantören kan ta ansvar för att solcellspaketet fungerar som det ska året runt. Skulle något hända, kommer de ut och ordnar upp det så att det fungerar som det ska. Med installeringen av solcellspaketet får du garantier och försäkring på att det ska fungera.

Ekonomiskt med solceller

 

Att byta elräkningen mot en investering i solceller gör att du betalar till dig själv. En investering i solceller på ditt villatak höjer värdet på villan – vem vill inte få tillgång till "gratis" el genom att köpa ett hus med färdig solcellsinstallation på villataket? Det gör att villan blir otroligt attraktiv på marknaden när det sedan är dags för försäljning. Genom att solenergin är gratis, sparar du på utgifterna till uppvärmningen av villan. Du blir din egen elproducent och kan sälja överloppsel till dina grannar. Behöver du sedan inhandla mer el under vintern använder du det som du har fått in under sommaren när du säljer elen. Inom 10 år har du fått tillbaka din investering ekonomiskt och efter det blir det bara ett överskott.

 

Ett räkneexempel: säg att du har en villa med en årsförbdukning på 10.000 kWh per år, kan du få en solkraftsanläggning som levererar 5.500 kWh per år. Efter Rot-avdraget kan kostnaden för hela installeringen bli ungefär 90.000 kronor. Kom ihåg bidraget på 20 procent för solcellspaketet. Den årliga besparingen på energi ligger på över 7.500 per år. Inom 13 år har du betalat färdigt för solkraftsanläggningen hemma.

 

9 Sep 2019

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden