Slukar din fastighet värme?

Frågan i rubriker är väldigt relevant och detta oavsett om man ställer den till en privat fastighetsägare, en skola, ett sjukhus eller en bostadsrättsförening – väldigt många fastigheter och byggnader har för dåliga värmesystem installerade och har därmed på tok för höga kostnader, en osäker drift samt ett sämre inomhusklimat. Här finns det således all anledning att överväga ett byte och istället förse fastigheterna med annan, bättre och billigare värme och här brukar ett ny fastighetsvärmepump vara rekommendationen.

 

En modern fastighetsvärmepump går att använda för för bergvärme, för jordvärme och för vattenvärme och är något som därmed – utöver att spara pengar – även ger grön energi. Bergvärme är något som man hämtar från jorden och återvinner energi som redan finns – en naturlig resurs som definitivt ger en betydligt bättre miljö. Snarare än att ha en stor oljepanna, en brännare för pellets eller förlita sig på fjärrvärme så bör man som fastighetsägare överväga att installera en ny fastighetsvärmepump, borra efter bergvärme och därigenom skapa sig bättre förutsättningar för en skönare miljö – både i stort och sett till hela världen samt inne i lägenheterna – för att spara pengar och för att undvika risken för framtida olyckor. En modern fastighetsvärmepump är nämligen oerhört driftsäker, den kräver minimalt med underhåll och man slipper därmed också en oro som många fastighetsägare över hela Sverige dras med – brandrisken.

 

Går man ner i många pannrum till fastigheter i Sverige så skulle man få lite av en chock och det som kommer att möta ögonen är följande; först ser man en äldre panna som omringas av en massa bråte – trä, pallar, cyklar etc – och sedan kommer man att upptäcka att rummet i fråga är väldigt dammigt och smutsigt. En kombination som gör att man med en gång blir väldigt imponerad och väldigt tacksam av det inte hänt något allvarligt ännu och det här är något som många bör ha i åtanke. Kort sagt: hur ser det ut i pannrummet i era fastigheter, kan du verkligen lita på att inget riskerar att inträffa?

 

En fastighetsvärmepump är driftsäker

 

En ny fastighetsvärmepump tar direkt bort denna oro och här har man således chansen att som fastighetsägare ta steget mot en lite bättre och säkrare miljö. Man kan skapa en modern, klimatsmart och driftsäker anläggning som dessutom är väldigt lätt att sköta och som kräver ett minimalt underhåll samt sparar otroligt mycket pengar.

 

Frågan här är varför inte fler gjort just detta? Som vanligt så handlar det om pengar och många fastighetsägare ser hellre kostnaden för installation av en ny fastighetsvärmepump, borrning efter exempelvis bergvärme och efterarbetet som ett hinder snarare än en möjlighet  att skapa ett bättre boende. Kostnaden i sig ä initial och en ren och skär investering; inser man bara det så kommer väldigt många fastigheter att sluta sluka värme.

30 Jun 2016

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden