Solceller Göteborg - en trygg investering?

Dags att skaffa solceller i Göteborg? Många drömmer om att sätta solceller på taket och genom detta också få ner de egna kostnaderna. Elpriset har under det senare året kommit att skynda på utvecklingen vad gäller solceller och detta är faktiskt inte helt av ondo.

Bortser man från att många tvingats betala många kronor för el till sina hus så kommer detta att vara något positivt på sikt. Solceller i Göteborg innebär nämligen inte enbart att den egna plånboken mår bättre. Det innebär även att vi alla kommer att göra det.

Detta genom att vi drar nytta av rakt igenom Grön och förnybar energi och genom detta minskar de egna avtrycken på natur och miljö. Solenergi är framtiden och dagens solceller ger så pass bra effekt att det inte finns någon anledning att vänta: framtiden är redan här.

Hur ser dina unika förutsättningar ut?

Dock så ska man även vara medveten om att det handlar om individuella förutsättningar som blir avgörande. Solceller för villa i Göteborg kostar ganska mycket att installera och det man måste kolla upp är att detta också blir en lönsam affär. Man måste räkna på de egna behoven och vad en framtida anläggning - baserat på husets förutsättningar - har potential att producera.

Givna faktorer som spelar roll handlar om takets storlek, lutning samt åt vilket håll det vetter. Optimalt är ett söderläge och ett hus placerat mer i ett öppet landskap. Detta medan ett hus vars tak vetter åt norr är sämre och där exempelvis en skog som skuggar ytterligare försämrar oddsen för en lönsam anläggning.

Hitta rätt företag i Göteborg

Alla kan ha solceller, men det kommer också att vara avgörande för produktionen av el hur huset ser ut och ligger. Viktigt är, baserat på detta, att man tar hjälp med undersökningen av de egna förutsättningarna och att man anlitar ett företag som både kan sköta det - och ta hand om en installation av den anläggning som planerats.

Välj aldrig ett företag på måfå: var noga med referenser och med att kolla upp certifikat och annat. Fel företag som partner kommer inte att ge dig den investering och avbetalning du hoppats på.

3 Jul 2023

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden