Solceller i Västerås fungerar året om

En novemberdag kan man undra om det verkligen är idé att skaffa solceller i Västerås för det är så grått, men det är faktiskt så att de genererar el då också, bara inte lika mycket som sommartid.

Solceller är ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att göra sin egen el. Många privatpersoner väljer detta enkla sätt att få ner sina elkostnader och satsa på framtiden. Företag som arbetar med solceller vet att många funderar på att göra en installation men är osäkra på om det verkligen fungerar.

Att få den rätta hjälpen och råden som behövs för att installera solceller

Ofta börjar det med att grannarna satt solceller på taket och man kan få lite förhandsinformation från dem. Det är ju ett nytt sätt att tänka. Då får man oftast tips om att vända sig till ett företag som arbetar med solceller i Västerås.

De börjar med att besöka fastigheten för att utvärdera var det är bäst att sätta solcellerna. Ibland är taket bäst, men det går också att placera dom på marken om det finns mer utrymme där. Så gör de en beräkning på hur stor anläggningen skall vara. De levererar solcellerna och därefter kan installationen börja. Sedan hjälper de till och sätter igång dem.

Solceller levererar naturligtvis mest el under de ljusa månaderna och det går inte att lagra elen man utvinner. Däremot kan man sälja den el man inte förbrukar till ett elbolag. När mörkret sedan kommer köper man tillbaka den. Det kan inte bli enklare att få egen el.

21 Oct 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden