Stora energibesparingar efter fönsterrenovering

Gamla fönster av hög kvalitet kan enkelt renoveras. Genom att byta glasen mot energiglas kan man även sänka fastighetens energikostnader.

Fönster tillverkade innan 1960-talet håller en väldigt hög byggkvalitet, och kan egentligen hålla hur länge som helst, förutsatt att de tagits om hand genom alla år vill säga. Sådana fönster bör man inte byta ut, det är både dyrt och onödigt. Det gäller inte minst när fönstren börjar bli slitna på en större fastighet, som till exempel en bostadsrättsförening. Då ska man anlita en firma som kan genomföra en fönsterrenovering.

Pågående fönsterrenovering

Varför är det bättre att renovera än att byta fönstren?

Fönsterrenovering är egentligen alltid att föredra framför ett fönsterbyte. Dels är ett fönsterbyte betydligt dyrare, vi talar om summor på runt åtta tusen kronor per fönster jämfört med kanske två, tre tusen vid en renovering. Utslaget på en hel bostadsrättsförening är det väldigt mycket pengar. Och dels så är gamla fönster en oersättlig del av ett hus, som hjälper till att definiera det och ge det dess unika särprägel. Visst kan man låta tillverka nya fönster i samma stil, men resultatet känns sällan helt rätt.

Vid en fönsterrenovering blir de gamla fönstren som nya igen. Föreningen bevarar fastighetens originalcharm, sparar pengar och bättrar dessutom på isoleringen och minskar energiförlusterna. Efter en fönsterrenovering blir fönstren nämligen tätare, och kan dessutom utrustas med energiglas i stället för de gamla rutorna, något som gör att de isolerar lika bra som moderna fönster. Ett flerfamiljshus som får fönstren renoverade med energiglas kan minska energiutsläppen med upp till 50%. En fönsterrenovering är alltså inte bara en insats för boendekvaliteten i huset, utan även för föreningens ekonomi och så klart för miljön.

Hitta hjälp med fönsterrenovering i Stockholm

I Stockholm finns många firmor som hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar med fönsterrenovering på flerfamiljshus. Det är alltid bra att ta in flera offerter och vara vaksam på vad ni får för pengarna. Andra saker som är viktiga att tänka på är om fönsterfirman kan utföra renoveringen på plats, eller om de måste tas till en verkstad. Tidsåtgången är självfallet också av stor vikt, eftersom en fönsterrenovering, liksom alla typer av projekt där hantverkare måste ha tillgång till lägenheterna, är obekvämt, hur mycket man än vill genomföra renoveringen och få fönstren i nyskick.

Läs mer på https://www.fönsterrenoveringstockholm.nu/

24 Nov 2019

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden