Ström från solen

Hur mycket pratas det inte om att bli mer och mer klimatsmart? I Sverige är vi ett väldigt framåt land som tänker på det mycket. Solceller, värmepumpar och elbilar, är några av sakerna.

Om sanningen ska fram så är det för mer än klimatet man gör det. Även fast klimatet är en väldigt stor bidragande faktor. Men även för plånboken gör man det. Om man sätter in solceller är det en större kostnad när man installerar dem. Men detta har man snabbt tjänat in igen med tanke på den lägre kostnaden senare. Alltså en investering för både din plånbok och byggnaden i sig. Det är så pass bra att även fastighetsägare som hyr ut lägenheter använder sig av det. Det är alltså en värd investering för det håller på så sätt elkostnaderna nere för de boende.

Hur funkar det egentligen?

Det låter helt otroligt, att solen ska kunna gå ström till huset. Det funkar som så att solcellerna omvandlar solens strålar till elektrisk energi. Solcellerna kopplar man ihop med solpaneler som man sen sätter på taket. Ni kan tänka “Men hur funkar det då på vintern när det är så grått?”. Tack vare att solcellerna är känsliga funkar de även bra att använda sig av på vintern. Även om solen bara tittar fram genom molnen räcker det för att fylla på. De är med andra ord väldigt känsliga. Gör en sak för miljön och plånboken, skaffa solceller. Tillsammans med dem och andra saker kan ni snart bo väldigt billigt. Kostnaderna kommer minska avsevärt. Läs mer om solpaneler här: solpanelerstockholm.nu

26 Mar 2021

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden