Vem kan hyra elverk i Stockholm?

Visste du att man kan hyra elverk i Stockholm och på andra ställen i landet? Hur går man egentligen tillväga när man ska hyra ett elverk? Och när skulle man behöva en elverk egentligen ?

Visste du att det går att hyra externa elverk i Stockholm? Det vanligaste är förstås att man har externa elverk för akuta situationer. Ett av de viktigaste områdena vi tänker på är väl att det ska finnas på sjukhus. Tänk om all el plötsligt skulle upphöra under en operation. Det skulle kunna få förödande konsekvenser. Men det finns andra områden som man kanske inte tänker på till vardags. Då och då flyger möjligtvis en tanke förbi med en inre bild av hur det skulle vara om hela det elektriska systemet slutar att fungera i vårt land. Vad skulle till exempel hända i Stockholm. Tanken är svindlande.

Partytime

Om man istället skulle tänka på trevligare tillfällen då man verkligen skulle behöva ett rejält elverk så tänker man på ett enorm stort party. Kanske en hel festival. Där behövs ström till ljusanläggningar och ljudanordning för att musiken som spelas ska höras över fälten. Musiker som spelar live behöver också ha elverk för att höras ut till den stora massan. Med till synes enkla medel, en liten bärbar apparat och några sladdar, kan en liten fest bli mer än liten. Den kan höras över nejden och växa till en storlek ingen hemmafest kan mäta sig med. Men håll i hatten. Det går ju inte att bara hyra ett elverk i Stockholm och brassa på. Vill man hyra ett elverk för att ha fest eller anordna en festival finns det ett helt regelverk att ta hänsyn till. Det kan vara bra att känna till.

Akuta hjälpsituationer

Om man återgår till scenariot där det verkligen kan behövas ett elverk för akuta tillfällen, kommer en mer allvarsam känsla smygandes. Vad skulle hända om vi blev utan ström. Skulle vi klara oss är kanske frågor som nu dyker upp. Tanken är som sagt svindlande. Vi har ju så mycket som drivs av el. I en krissituation över längre tid behövs nog mer än externa elverk, medan det finns flera att tillgå under kortare tid. Stockholm är en plats där man är lite mer sårbar än i övriga landet helt enkelt för att det bor fler människor där. Men det finns också fler fabriker, stora centrum och viktig kommunikation med övriga världen. Tänk bara på all vår datatrafik. Läs mer på denna hemsidan: https://www.hyraelverkstockholm.se/

8 Apr 2020

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden