Vem ringer man – elektriker eller medium i Norrtälje?

Om det spökar med lamporna hemma kan det kännas lockande att ringa ett medium. Och gör gärna det, men kontakta gärna en behörig elektriker i Norrtälje först.

Det finns ett flertal TV-produktioner som handlar om spöken. Klassiska “Det okända” är en, Jocke och Jonnas “Spökjägarna” en annan. Alla har programmen gemensamt att de deltagande hushållen upplever att det spökar i deras hem, och de vill veta varför det gör det. Många gånger kommer ett medium till platsen och granskar flimrande ljus och blinkande lampor.

Kanske har du själv funderat på om det spökar hemma, när en lampa med dimmer plötsligt beter sig märkligt. Den kanske lyser starkare helt plötsligt, alldeles av sig självt. Du kan ringa ett medium för att försöka reda ut situationen. Men du kan också ringa en elektriker. Det senare alternativet skulle många anse vara det rimligaste.

Låt elektriker sköta elen så du inte själv blir ett spöke

Du kan i alla fall börja med att kontakta en elektriker i Norrtälje, om du upplever att lamporna spökar. Många gånger har det nämligen med elen att göra, inte minst om lampor flimrar. En elektriker kan enkelt se över elen i ditt hem för att utelsluta att dina problem har med det jordiska att göra. (Många gånger är det faktiskt jorden som är inblandad. Bor du i ett hus med ojordade uttag bör du verkligen ringa en elektriker.)

Den sämsta idén är dock inte att ringa ett medium, som många skulle påstå. Den sämsta idén är att försöka fippla med elen själv. Det får du nämligen inte enligt svensk lag, och det är att betrakta som rent av livsfarligt. Ring en elektriker istället – för du vill väl inte själv bli ett spöke?

4 Apr 2023

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden