Blogg om energi och miljö

RSS

Värmepumpar i Stockholm till salu

25 Sep 2022

Vill du köpa en eller flera värmepumpar i Stockholm kan du skatta dig lycklig. I en storstad finns det alltid flera varianter och olika företag att välja på.

Att skaffa en värmepump är en riktigt bra investering för de flesta människor. Den värmer upp vatten eller luft på ett sådant sätt att den kan sprida en jämn och fin värme i ditt hus. Har du någonsin gått i funderingar på att slå till på en, så är det nog ingen idé att tveka längre.

Med en värmepump kan du få ner din energikostnad för ditt hus. Det brukar löna sig ganska så snabbt. Det gör att du då kan spara pengar när det gäller uppvärmningen, för att istället lägga dem på annat. Men först och främst gäller det att inhandla en pump som är lämplig för den miljö den ska vara i.

Värmepumpar är klimatsmarta i Stockholm

Satsar du på att sälja värmepumpar i Stockholm, bidrar du till ett klimatsmart alternativ när det gäller att värma upp hus. Detta är ingen dålig tanke, när du går där på jobbet och säljer den ena värmepumpen efter den andra. Alla vill ju vara med och rädda både klimat och sin ekonomi.

Den energi som en värmepump har förmågan att ta till vara, utgöras helt enkelt av solenergi. Den i sin tur ligger lagrad i vatten, berg, jord eller i vår vanliga dagliga luft. Härifrån hämtas den och transporteras in i ditt hus för att omvandlas till den energi som passar att värma upp din bostad med.

Laddstation i Stockholm för privatpersoner och bostadsrättsföreningar

22 Sep 2022

Med en laddstation hemma i garaget kan man enkelt och säkert ladda elbilen. Här kommer några tips för er som vill skaffa en egen laddstation i Stockholm.

Med en laddstation hemma i garaget eller på parkeringen kan man enkelt och säkert ladda elbilen. Både privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Stockholm har mycket att vinna på att sätta upp en laddstation. Dels så höjer den fastighetsvärdet, men en laddstation är också nödvändigt om man vill kunna ladda elbilen säkert i anslutning till bostaden.

Att använda uttaget till kupévärmaren eller ett vanligt eluttag är riskabelt då det finns risk att det börjar brinna. Det naturliga är att ladda bilens batteri på natten då man sover och inte behöver använda bilen. Att då ha tillgång till en laddstation hemma är praktiskt och gör att man sparar massor.

Bidrag för att sätta upp en laddstation

Det finns laddstationer både för inomhusbruk och utomhusbruk, men också de som är särskilt avsedda för bostadsrättsföreningar. En laddstation för en bostadsrättsförening håller också reda på vems bil det är som laddas. Då blir det enkelt att sedan fakturera den el som förbrukas vid laddningen om man vill det.

Redan nu väljer de flesta som köper en ny bil en elbil. Det gör att efterfrågan på laddstationer kommer att öka ännu mer inom en snar framtid. Vill man installera en laddstation finns det flera företag som man kan vända sig till. Som bostadsrättsförening kan man även få bidrag för installationen. För privatpersoner finns det just nu inget bidrag, men detta kan ändras inom en snar framtid.

Solcellsleverantör som kan skräddarsy solcellspaket

2 Sep 2022

Vill ni ta steget och själva producera er el? Det finns solcellsleverantörer som kan skräddarsy solpaket efter både fastighet och behov. Här kommer några tips.

Med solceller på taket kan man producera ren el och själv stå för produktionen av merparten av den energi man behöver. Med solceller får både privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och lantbrukare möjlighet att bidra till den gröna omställning. På köpet får man kraftigt sänkta elräkningar och kan i vissa fall även tjäna pengar på den el man producerar.

Innan man kör igång kan det vara bra att göra lite research om olika solceller och leverantörer. Detta eftersom kvaliteten och livslängden på olika märken kan skilja en hel del. Bäst är förstås att hitta en solcellsleverantör som lämnar en generös garanti garanti på solcellsanläggningen. Genom att söka på nätet och läsa olika recensioner kan man ofta hitta den information man behöver.

Välj en solcellsleverantör som även sköter montering och underhåll

Att kontakta en solcellsleverantör för ett kostnadsförslag kostar ingenting. För att kunna ge ett rättvisande pris måste leverantören komma ut på plats och göra beräkningar. Därefter får man ett kostnadsförslag som man får ta ställning till. Tackar man ja till erbjudandet påbörjas processen och solcellsleverantören tar hand om allt från ansökan om bygglov till att se till att solcellerna kommer på plats och fungerar som de ska.

Är man en lantbrukare eller företagare med stora takytor eller mark har man goda förutsättningar att kunna producera mycket el. Ibland så mycket att man kan sälja den vidare och tjäna pengar. Då kan det också vara klokt att teckna ett serviceavtal med den solcellsleverantör man har valt. Läs mer om hur du kan skräddarsy ditt solcells-paket här: solarwork.se

Digitala möten för alla

15 Aug 2022

Du kan lätt hålla dina digitala möten om du har rätt helhetslösning på plats. Skaffa dig bara lite kunskap och se till att du får hjälp av en kunnig aktör.

En kunnig aktör inom ljud och bild för digitala lösningar kan ordna allt så det blir enkelt och smidigt att hålla både ett möte eller en längre föreläsning utan att det sitter några i rummet och lyssnar. De sitter istället i de digitala rum som skapas i den aktuella stunden.

Vill du ha en bra verksamhet där du håller i möten, kurser eller utbildningar kan du på ett eller annat sätt skapa en situation som håller över tid. Bra utrustning och hjälp från de som specialiserat sig och är kunniga i branschen gör det hela till en glädje för dig och de som ska lyssna på dig.

Digitala möten kan vara lösningen

När du inte kan ta dig till en speciell plats vid en speciell tid kan digitala möten vara en optimal lösning. Då kan alla mötas vid ett visst tillfälle eller så kan du en annan gång ha ett möte med en enda person. Det blir på detta sätt sällan något möte som ställs in för att det inte är tillräckligt många närvarande.

När du deltar i ett digitalt möte kan du till och med vara förkyld eller sitta med benet gipsat. Dessa omständigheter kommer inte längre att hindra dig från att vara med. Det går även att använda denna teknik då man arbetar eller utbildar sig på distans.

En laddstation är lätt att få installerad för ett företag

10 Aug 2022

En laddstation till ditt företag är väl ingen tvekan att du behöver. Eller hur? Det är nog snarare en fråga om tiden när det passar att få den installerad.

Tar du kontakt med ett företag vars huvudsyfte är att sälja och installera laddstationer kommer de kunna erbjuda dig en helhetslösning. Du får all den hjälp du behöver. Vill du ha laddstolpar som du kan sätta utomhus kommer det finnas skydd som gör att de även tål vårt svenska klimat.

Vill du hellre ha laddstolpar som går att montera inomhus går det lika lätt att ordna det. De flesta företag som sysslar med laddstolpar har en lösning på varje litet problem du kan tänkas ha. Givetvis handlar det då om de problem som kan dyka upp i samband med ett köp av laddstolpar.

Laddstation på företag gör det enkelt för de som jobbar där

Det är klart att du kan vara intresserad av en laddstation för företag utan att ha kommit till skott med idén. Då är det skönt att veta att så fort du bestämt dig kommer du få all information så fort du kontaktar ett företag som säljer och installerar laddstationer på företag.

Du vet väl att du kan få bidrag om du installerar laddstationer på ditt företag? Det kallas för Klimatklivet. Det är ett investeringsstöd som Naturvårdsverket står för. De vill att det ska vara möjligt för Sverige att satsa på en teknik som är både grön och fossilfri. Vem vill inte det?

VVS Laholm - professionell hjälp gör skillnad

10 Aug 2022

Värme, ventilation och sanitet och alla frågor som rör detta bör hamna i ett större fokus. För många villa- och fastighetsägare så blir det enbart frågor som hamnar på bordet om det dyker upp problem, men genom att se över dem på ett tidigare stadie så kan problemen i fråga undvikas - och samtidigt kan man också tjäna pengar till på köpet. VVS i Laholm och frågor om detta område bör svaras på av proffs och man bör alltid anlita en firma för att erbjudas professionella lösningar och jobb utförda på ett fackmannamässigt sätt.

Vad kan då VVS i Laholm mer konkret innebära? Ser man till S:et i VVS så finns det inte mycket att orda om. Där handlar det om exempelvis avlopp och om rensning av sådana, om omdragning i samband med renoveringar eller om stambyten, stamspolningar eller om exempelvis rörinspektioner. Gällande ventilation och värme däremot kan det komma mer konkreta exempel på hur du som privatperson eller fastighetsägare kan dra nytta av professionell VVS i Laholm.

Värme och ventilation som gör skillnad

Inom just värme och ventilation och dessa grenar av VVS i Laholm så har mycket hänt. Hur ser uppvärmningen ut i din villa - och hur borde den se ut för att ge dig maximal effekt och spara pengar åt dig? Genom att exempelvis byta till bergvärme så kan du spara upp till 80% årligen i rena uppvärmningskostnader. Samma sak, men i en mindre skala, om du exempelvis väljer att installera en luftvärmepump. Här har tekniken gått framåt på ett påtagligt sätt och en förändring kan bära enorm frukt. Hur dina förutsättningar ser ut är avgörande, men oavsett så kan en firma inom VVS i Laholm utvärdera och hitta en ny lösning till dig.

Ventilation å sin sida påverkar också. Många bor i bostäder - eller arbetar i lokaler - där ventilationen är undermålig. Det ökar risken för sjukdomar, det ger sämre koncentration och det kan leda till exempelvis problem med mögel och fukt. Även inom ventilation har mycket skett under senare år. Fastigheter i Sverige ska enligt lag OVK besiktigas i syfte att säkerställa en tillfredsställande ventilation. Villaägare bör även de boka in en sådan besiktning då den kan leda till positiva förbättringar av inomhusmiljön.

Elektriker på Östermalm finns när du behöver dem

19 Jun 2022

Det spelar ingen roll när du behöver en elektriker på Östermalm. De kommer alltid att finnas till hands, elektriker som är noggranna och fullkomligt pålitliga.

När du släpper in hantverkare i ditt hem är det viktigt att du kan lita på dem. Du vill så klart ha elektriker som kan sin sak så att inget blir strömförande. En kontakt som sitter snett eller inte är rätt kopplad kan bli en riktigt hemsk fälla. Faktum är att med riktiga fadäser kan det bli en dödsfälla.

Det är inte för inte som det krävs att en elektriker har behörighet. De har hand om ledningar som ska dras genom ett hus. Det kan ske olyckor om något kopplas fel. En ledning som det blir kortslutning i kan orsaka brand. Det i sin tur kan ge skador utöver det vanliga, till och med dödsolyckor.

Elektriker på Östermalm är pålitliga och kunniga

Det är ett enastående jobb som en elektriker utför. Först dras det ledningar genom ett helt hus. Allt behöver bli rätt från början för sedan kommer väggen upp och döljer allt. Vanligtvis ligger det en bunt med rör under innertaken och det finns i bästa fall en krypvind där man kan nå dem.

Tack vare detta kan en elektriker nå ledningar även när ett hus är färdigbyggt. Det händer ju faktiskt att det blir något fel på strömmen i ett äldre hus. Då gäller det att komma åt felet för att åtgärda det. Sedan är det åter ljus och värme i ditt hus på Östermalm.

Solceller Gävle - gör dig till egenproducent av el

1 May 2022

Har vi lärt oss någonting av det senaste årets turbulens? Det finns all anledning att ställa den frågan om man ser till elpriset. Just den biten har fått folk att förstå att vi i Sverige är ytterst sårbara för vad som händer i vår omvärld - och hur pass mycket vädret påverkar oss. Den milda hösten och det snabba omslaget till vinter gjorde att de stora älvarna frös samtidigt. Produktionen av el gick ner - och priset rakt upp. Kriget i Ukraina spädde ytterligare på detta då exempelvis tillförsel av gas, kol och olja ströps från Ryssland genom sanktioner.

För första gången i historien gick regeringen in med riktade insatser till villaägare i syfte att lindra smällen som det höga elpriset gav. Vilket man, i ärlighetens namn, kan ställa sig skeptisk till. Varför? Jo, detta sagt utan att vara elak, men det handlar även om att det finns val att göra. Det enkla handlar om att de facto binda sitt elavtal och genom detta få en jämnare - men högre - räkning för elanvändningen. Det andra handlar om att en husägare i exempelvis Gävle också kan välja att dra ner på förbrukningen. Ransoneringen och hushållning är en konst som vi kanske återigen bör lära oss - inte minst även sett till miljön.

Ett tredje val som går att göra är att investera sig ur dilemmat. Om detta ska vi skriva mer om här. Har du exempelvis övervägt solceller i Gävle?

Solceller i Gävle fungerar utmärkt

Man kan se att solceller under den senaste tiden - redan innan elpriset började skjuta i höjden - var ett populärt val. Antalet ansökningar om Grön Teknik-bidraget slog alla rekord och förväntningar och det lär inte bli mindre sådana i framtiden. Den stora fördelen med solceller i Gävle - exempelvis - är att man som villaägare kan slå sig fri från omvärldens prissättning. Genom att man, genom solceller, producerar egen el så kan man bli i stort sett självförsörjande. Och, den el som produceras är grön och miljövänlig. Den framställs inte exempelvis via kol, utan istället handlar det om att ta tillvara på naturlig energi - från en källa som dessutom aldrig slocknar: solen.

Det finns givetvis frågetecken kring solenergi och solceller i Gävle. Den givna handlar om vårt klimat och om det faktum att vi lever i ett land där mörkret lägger sig som en filt över oss under halva året. Vår vinter gör att produktionen av el minskar radikalt. Men, det finns även en sommar som fungerar som en motpol till detta. Under sommaren så produceras inte sällan ett rejält överskott av el hos en vanlig villaägare.

Detta överskott kan man sedan sälja vidare och köpa tillbaka förmånligt under vinterhalvåret. Dessutom så bör man vara medveten om att det produceras el även under vintern. En klar, kall och krispig vinterdag är nästan perfekt för solceller i Gävle. Snön reflekterar nämligen solens strålar på ett påtagligt sätt. Detta förutsätter dock att solpanelerna inte är täckta av snö.

Hitta rätt företag för solceller i Gävle

Installationen är viktig och så gäller även för planeringen. Vissa villor har bättre förutsättningar för solceller än andra och det beror helt på placering och hur taket ser ut. Ett tak som vetter mot söder kommer att producera mer el än vad ett tak som vetter mot norr gör. Att anlita rätt företag är viktigt och detta både med planeringen av en solcellsanläggning och med installationen av densamma i åtanke.

Det handlar om en investering där målet ska vara lönsamhet. Om det skulle visa sig att du har lite sämre förutsättningar för solceller i Gävle så kan andra alternativ - och kombinationer - vara bättre. Se till att få en korrekt analys och kalkyl utförd innan du går vidare. Och, som ovan nämnt: glöm inte att ansöka om bidrag för Grön Teknik.

Bergvärme i Göteborg för både småhusägare och bostadsrättsföreningar

25 Nov 2021

För den som vill slippa frysa och oroa sig för värmekostnaderna i Göteborg är bergvärme det givna valet. Men det finns några saker man bör tänka på innan man installerar en värmepump.

Med rätt bergvärmepump kan man värma upp villan eller bostadsrättsföreningen, utan att behöva oroa sig för värmekostnaden. Dessutom räknas en bergvärmepump som en miljövänlig energikälla så man behöver inte skämmas för att man brassar på med värme. Men man ska ändå inte slösa med energi, eftersom det i så fall tar längre tid innan man tjänar in kostnaden för bergvärmepumpen. Därför kan det vara smart att först undersöka om man kan energispara på andra sätt som exempelvis genom att renovera eller byta ut dåliga fönster. Lyckas man sänka sitt behov av värme och varmvatten kan det innebära att man också klarar sig med en något mindre och billigare bergvärmepump.

En bergvärmepump påverkas inte av årstiderna

Bergvärmepumpen är den enda värmepump som inte alls påverkas av vinter och låga minusgrader. Den kan leverera massor av energi året om och klarar även att värma upp riktigt stora fastigheter och bostadsrättsföreningar. Vill man installera en bergvärmepump lönar det sig att ta hjälp av ett företag som erbjuder en totallösning. Då gör de först en besiktning av huset och marken runtomkring, för att sedan hitta rätt bergvärmepump baserad på hushållets behov av värme och varmvatten. De borrar även en energibrunn och installerar bergvärmepumpen och ser till att den är rätt inställd så att den klarar att leverera rätt mängd värme och varmvatten. Läs mer om bergvärme på denna sida: bergvärmegöteborg.nu

Kabeskrot är gamla grejer som inte behövs

27 Oct 2021

Kanske har du dragit om all el eller rivit någon uttjänt byggnad. Det har blivit en massa kablar liggande som inte längre kan användas. Då kontaktar du någon som kan samla in ditt kabeskrot.

Metall är ju väldigt bra för det är lätt att återanvända. Att ta hand om gamla kablar innebär inte bara att man gör miljön en tjänst. Man tjänar pengar på att göra det. Det är inte alls krångligt att bli av med kabelskrot som framförallt är koppar. Man skaffar sig bara ett konto hos företaget som arbetar med metallåtervinning. Det kan man göra som privatperson eller som företag. Pengarna får man direkt. Allt är enkelt. Man samlar bara ihop allt material i en hög och tar ett kort på det. Det går bra att lägga dit annat kopparskrot också. Kanske har man gamla kopparkittlar eller andra prydnadsföremål av koppar. De går att sälja på samma gång.

Med moderna hjälpmedel är det lätt att få kabeskrot värderat

Bilderna tillsammans med en kort beskrivning mejlar man sedan till det köpande företaget. När de sett bilderna gör de en första värdering och så bestämmer man en lämplig tid för upphämtning. När allt kabelskrot sedan kommit på plats och blivit ordentligt vägt får man ett slutgiltigt pris för kopparen. Pengarna betalas ut med swish eller banköverföring och man får ett kvitto på det. Så har man tjänat lite pengar, fått städat upp på byggplatsen och gjort miljön en tjänst. Metallen får ju också en chans att göra nytta en gång till.

Lägg locket på i köket

26 Oct 2021

Små åtgärder varje dag kan ge stora energibesparingar över tid. Mäter man upp energiåtgången och gör energideklaration får man koll på läget och kan jämföra bättre med likvärdiga hus.

Att lägga locket på är lite av att vara struts, att inte vilja se felen. Har du en dålig värmeanläggning kanske du eldar för kråkorna. Det gäller att ta vara på energin maximalt, och då kanske vissa saker måste bytas ut därhemma. Men att lägga locket på kastrullen när man kokar potatis är däremot en direkt energibesparande åtgärd. Men hur ser åtgången ut för hela huset? Behöver du göra energideklaration för en byggnad i Göteborg, så låt ett expertföretag göra den åt dig.

Nödvändig deklaration eller bara bra att ha

Lokaler för allmänheten över 250 kvadratmeter, nybyggda hus, hyreshus och bostadsrätter har det gemensamt att man ska göra energideklaration. Men alla husägare och villaägare har stor nytta av den, för den ger klara besked om hur mycket energi det går åt i huset. Det är också ett bra säljargument att ett hus har låg energiförbrukning.

Man kontrollerar till exempel värmeanläggning, elcentral, vattensystem och fläktar och ser samtidigt om något borde förbättras någonstans. Man tittar på husets totala yta och mäter upp olika värden. Om man borde byta ut ventilationsanläggningen men inte har råd, kan man börja så smått att budgetera med det. Klara besked och uppmätta värden är bra att ha som utgångspunkt. Man kan installera energisnåla vitvaror och snålspolande duschmunstycken. Anlita ett seriöst företag så får du proffshjälp med din energideklaration.

Solceller i Västerås fungerar året om

21 Oct 2021

En novemberdag kan man undra om det verkligen är idé att skaffa solceller i Västerås för det är så grått, men det är faktiskt så att de genererar el då också, bara inte lika mycket som sommartid.

Solceller är ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att göra sin egen el. Många privatpersoner väljer detta enkla sätt att få ner sina elkostnader och satsa på framtiden. Företag som arbetar med solceller vet att många funderar på att göra en installation men är osäkra på om det verkligen fungerar.

Att få den rätta hjälpen och råden som behövs för att installera solceller

Ofta börjar det med att grannarna satt solceller på taket och man kan få lite förhandsinformation från dem. Det är ju ett nytt sätt att tänka. Då får man oftast tips om att vända sig till ett företag som arbetar med solceller i Västerås.

De börjar med att besöka fastigheten för att utvärdera var det är bäst att sätta solcellerna. Ibland är taket bäst, men det går också att placera dom på marken om det finns mer utrymme där. Så gör de en beräkning på hur stor anläggningen skall vara. De levererar solcellerna och därefter kan installationen börja. Sedan hjälper de till och sätter igång dem.

Solceller levererar naturligtvis mest el under de ljusa månaderna och det går inte att lagra elen man utvinner. Däremot kan man sälja den el man inte förbrukar till ett elbolag. När mörkret sedan kommer köper man tillbaka den. Det kan inte bli enklare att få egen el.

Egen elproduktion med solceller i Uppsala

5 Oct 2021

Vi har inte råd att inte att använda solceller i Uppsala, eller för den delen någonstans. Genom att utnyttja solens energi sparar vi pengar i egna plånboken och minskar vår miljöpåverkan.

Det kanske var dags redan i förrgår men idag är bättre än imorgon. Vi behöver ställa om vår energikonsumtion och vi behöver använda bättre energikällor. Ansvaret är allas och ju mer du som individ kan göra desto bättre blir framtiden. Att du sedan får betydligt mindre elräkningar gör inte ont det heller.

En enkel åtgärd som kan passa nästan alla husägare är att installera solel. Med solceller på taket till ditt hus eller uthus får du miljövänlig el att värma ditt hus med, och till din hushållsel. Hur mycket du kan producera bestäms av husets läge och storlek. Många kan i perioder sälja överskottsel och helt undvika elnotan.

Att installera solceller

Är du intresserad av en installation? Bäst är det då att börja med att ta kontakt med ett bra och kunnigt företag som sysslar med solenergi. Ett besök vid din bostad kommer att ge många svar. Hur mycket solceller får plats, var ska de monteras och vad blir kostnaden? Din offert ger svar.

Installation av solceller är idag subventionerad. Det finns statliga pengar att hämta och det finns ROT-avdrag att nyttja. Installationen utförs förstås av proffs. När den är klar kan du luta dig tillbaka och se på när solen tar hand om dina energibehov. Bra för miljön och bra för din egen plånbok.

Solceller i Dalarna för alla husägare

23 Sep 2021

Det är smart att utnyttja solens energi för sin elförsörjning. Både enskilda fastighetsägare och bostadsrättsföreningar drar fördel av solcellerna och sparar in på sina elkostnader.

Solcellerna är underhållsfria och har en livslängd på cirka trettio år, och fastighetsägare sparar cirka hälften av sina årliga elkostnader med solcellsanläggningar i Dalarna. Ska man nu tala om miljön, så är solen en ren energikälla som vi här kan dra nytta av utan att det bildas avgaser eller lukt. Man behöver inte fylla på med bränsle, utan allt sköter sig självt och det blir till och med ett överskott på energi, som man kan lagra i batterier eller sälja.

Praktiskt och enkelt med solceller

Be en rutinerad montör komma till din fastighet och sätta upp solcellerna. Söderläge och solsken ger mest energi, men det bildas energi även i andra väderstreck och när det är mulet ute. Det är praktiskt att solcellerna inte kräver någon arbetsinsats när de väl är på plats. Med exempelvis annan uppvärmning får man fylla på med olja, pellets eller ved.

Man är också självförsörjande med el, eftersom den produceras på plats, och det är en trygghet om det skulle bli elbrist eller om priserna skulle gå upp. Solceller är rentav snygga, och de signalerar till omvärlden att man har valt en miljövänlig lösning för sin elförbrukning. Vill man ha laddstolpar eller annan utrustning som drar ström, är man också välförsedd när man har satt upp solceller på taket. Man har större handlingsfrihet när det gäller att installera elektriska apparater i huset.

← Äldre inlägg

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden