Blogg om energi och miljö

Med en värmepump kan man få ett behagligt inomhusklimat året om

15 jun 2021

Värme under kalla vinterdagar och kyla under heta sommardagar. Med en luftvärmepump kan man få ett behagligt inomhusklimat under hela året. Men det gäller att välja rätt värmepump.

Att värma upp huset eller sommarstugan med hjälp av en luftvärmepump är betydligt billigare än direktverkande el. Dagens luftvärmepumpar är också betydligt effektivare än sina föregångare och klarar att leverera värme ner till tjugofem minusgrader. Men då gäller det att vara noga och välja en värmepump som är anpassad för vårt nordiska klimat. Har man ett hus och vill installera en luftvärmepump i Karlstad ska man därför vända sig till en återförsäljare som både säljer och installerar värmepumpar. Då får man hjälp med att hitta rätt värmepump anpassad till klimat, behov och fastighet. Dessutom får man den monterad på rätt plats i bostaden.

En värmepump för lite större hus och hushåll

Det finns flera faktorer som avgör vilken värmepump som passar hushållet och huset bäst. För lite större hus eller flerfamiljshus passar ofta bergvärmepumpen bra eftersom den klarar av att leverera massor av energi under hela året och inte alls påverkas av årstiderna. Men det är viktigt att installationen görs av ett kunnigt företag med stor erfarenhet av att borra energibrunnar. Att installera en bergvärmepump är kostsamt på grund av borrningen. Men genom att anpassa brunnen efter energibehovet och även tänka långsiktigt är det en god investering. Detta eftersom energikostnaden sänks drastiskt, men också för att värmepumpen höjer värdet på fastigheten och gör den mer attraktiv vid en försäljning.

Spara på miljön och på plånboken

24 maj 2021

Ett sätt att spara på din egen plånbok såväl som på vår gemensamma miljö är att sätta solceller på taket. Det gör dig självförsörjande på el och du slipper dyra elräkningar i slutet av månaden.

Vem skulle inte vilja spara in lite pengar varje månad? Pengar som kanske skulle kunna läggas på någonting helt annat. Något kul. Det är nog någonting som de allra flesta skulle vilja göra. Elen är en sådan kostnad som många går varje månad och funderar över hur man skulle kunna spara in lite på. Släcka lamporna när man inte vistas i ett rum för tillfället, eller stänga av tv:n när det inte egentligen är någon som tittar på den. Men att gå och tända samt släcka alla lampor var och varannan timme blir ganska jobbigt i längden. För att inte tala om dåligt för lamporna.

Solceller – en livslängd på trettio år

För dig som vill spara på plånboken, men även på vårt klimat och vår miljön, är solceller ett utmärkt alternativ. Genom att installera solceller på husets tak kan du snart bli helt självförsörjande på el. Samtidigt slipper du den stora kostnad som elen ändå blir varje månad. Hur bra vore inte det? Istället för att behöva gå runt och tända och släcka lampor hela dagarna vore väl det ett toppenbra sätt att spara på elen på. Livslängden på solceller ligger på runt trettio år. Att införskaffa solceller är ett steg i rätt riktning mot framtiden. Prova du också. Är du intresserad kan du läsa mer om solceller på denna hemsida: solcellervästmanland.nu

Din elektriker i Tyresö kan koppla

19 maj 2021

En elektriker är allkunnig, och kan göra det mesta så att det lyser och låter. När du ska bygga ut är han på plats och drar sladdar och kollar upp så att allt följer gällande normer och regler.

Det finns byggnormer och det finns byggkrav. Försäkringsbolagen ställer krav på att alla installationer är rätt gjorda, för annars gäller inte försäkringen. Att som privatperson försöka sig på att dra sladdar och göra installationer är både dumt, förbjudet och livsfarligt. Det finns en anledning till att yrkesfolk är certifierade. En behörig elektriker i Tyresö har kunskap för att göra allt på rätt sätt hos dig i ditt hus.

Elsystemet måste räcka till

Man kan koppla in en hel del elektriska apparater och funktioner, men först och främst måste man kolla upp så att elsystemet räcker till för belastningen. Numera är det så populärt att till exempel ha en egen laddstolpe, och det finns många fördelar med det. Allt vi skaffar oss är ju till för vår bekvämlighet. De flesta nya uppfinningar är både teknologiskt avancerade och på samma gång energisnåla, så det är bra att uppdatera sig.

När många maskiner är igång samtidigt, är det dock en påfrestning för vilket elnät som helst, men därför är det bra att din elektriker i Tyresö kommer och tittar över prestanda och kapacitet. Vi är så beroende av att strömmen fungerar, och ett liv utan elektricitet går inte ens att föreställa sig. Det är allt från datorer till mikrovågsugnar som är igång varje dag.

Ett spännande arbete

15 maj 2021

Har det gått upp ett ljus? Söker du kontakt? Eller är du i behov av en bra ledning? Om det finns något område som är grund till många skämt så är det elektricitet. Kanske är det ett jobb för dig?

Det finns många roliga ordvitsar som du kan dra som har med elektricitet att göra. Men det du inte ska göra är att dra elektricitet själv. Att elektriker är ett spännande jobb är inte bara en ordvits som handlar om att de arbetar med elektrisk spänning. Det är också ett jobb som är mycket farligt och som därför enbart ska utföras av kunnig personal. Man kan även säga att det är ett spännande arbete eftersom ingen dag är den andra lik och att du som elektriker kan hamna på en mängd olika platser. Och få träffa en mängd olika och intressanta människor på kuppen. Speciellt om du arbetar i Sollentuna eller andra områden där det bor många kända och intressanta människor.

Lika lätt som ett, två, tre

Har du tänkt på hur enkelt det ser ut när det är någon kunnig som utför ett arbete? Så är det även när du bestämt dig för att anlita en elektriker i Sollentuna, och väljer att beskåda deras arbetsutförande. Snabbt och lätt dras det ledningar, sätts kontakter och kopplas alla möjliga varianter av förlängningar och skåp. Du kommer också få höra en mängd olika ord som du säkert aldrig har hört förut, eller har en aning om vad de heller kan betyda.

Lösningar för BRF

25 apr 2021

Som medlem och ägare i bostadsrättsföreningen vill man ha de bästa lösningarna för belysning. De ska vara moderna, miljövänliga och om möjligt, även få ned månadskostnaden en hel del.

Som hyresvärd vill man att allt ska fungera smärtfritt. Man vill ha glada hyresgäster som trivs där de bor. De ska se att man ständigt arbetar efter förbättring av lägenheterna. Att hålla området snyggt och fint läggs det stor vikt på. I styrelsen har man även börjat kolla på solceller för BRF. På lång sikt kan det göra det billigare för alla. Det hänger med på det nya moderna och hyresgästerna uppskattar att man anstränger sig. För att lägga solceller behöver man ett bra upplägg med hjälp av ett seriöst företag.

Stor kostnad vid inköp

Hade det inte varit för kostnaden hade man antagligen sett fler hus och lägenheter med solpaneler. Det är en bra investering att göra och i längden tjänar man på det. Priserna varierar från olika företag. Oftast betalar man per kilowatt. Det kan vara allt från 12 000 - 25 000 per kw. Det är en ganska stor marginell skillnad. Men det blir billigare ju mer man ska ha. Så ju mer solceller, desto billigare blir priset. Har man flera fastigheter kan man få ned priset rejält mycket. Det bästa är att kontakta ett företag och få en offert. Det är inte helt fel att kontakta några olika för att få flera offerter. Företaget som säljer kommer även ut och hjälper till att sätta upp om det önskas.

Ström från solen

26 mar 2021

Hur mycket pratas det inte om att bli mer och mer klimatsmart? I Sverige är vi ett väldigt framåt land som tänker på det mycket. Solceller, värmepumpar och elbilar, är några av sakerna.

Om sanningen ska fram så är det för mer än klimatet man gör det. Även fast klimatet är en väldigt stor bidragande faktor. Men även för plånboken gör man det. Om man sätter in solceller är det en större kostnad när man installerar dem. Men detta har man snabbt tjänat in igen med tanke på den lägre kostnaden senare. Alltså en investering för både din plånbok och byggnaden i sig. Det är så pass bra att även fastighetsägare som hyr ut lägenheter använder sig av det. Det är alltså en värd investering för det håller på så sätt elkostnaderna nere för de boende.

Hur funkar det egentligen?

Det låter helt otroligt, att solen ska kunna gå ström till huset. Det funkar som så att solcellerna omvandlar solens strålar till elektrisk energi. Solcellerna kopplar man ihop med solpaneler som man sen sätter på taket. Ni kan tänka “Men hur funkar det då på vintern när det är så grått?”. Tack vare att solcellerna är känsliga funkar de även bra att använda sig av på vintern. Även om solen bara tittar fram genom molnen räcker det för att fylla på. De är med andra ord väldigt känsliga. Gör en sak för miljön och plånboken, skaffa solceller. Tillsammans med dem och andra saker kan ni snart bo väldigt billigt. Kostnaderna kommer minska avsevärt. Läs mer om solpaneler här: solpanelerstockholm.nu

Ett boende för flera

26 mar 2021

Det som är kul med en bostadsrättsförening är att allt är upp till medlemmarna. Ni kan välja fritt gällande ert boende, hur ni vill utforma alla ytor, och vilka energikällor ni vill ha.

Kanske är du en av dem som har valt att köpa en bostadsrätt istället för en egen villa eller hyreslägenhet. Troligen är det för att du vill ha ett eget ägande men även för att du vill ha lite mer makt än du har i en hyresbostad. Det är också en trygghet att ingå i en samfällighet eller bostadsrättsförening där ni är många som fattar beslut och hjälps åt med kostnader. Och därför finns det både lägenheter, radhus och fristående villor som alla kan ingå i en bostadsrättsförening.

Ge förslag och fatta beslut

I en bostadsrättsförening väljer ni en styrelse som ska vara slutliga beslutsfattare samt se till att beslut blir utförda. Men som medlem har du mycket stor möjlighet att kunna få igenom det du önskar ändå. Har du någon idé gällande utformning, drift eller nyinstallationer så är det bara att ta upp det vid ett möte. Om fler tycker att din idé är bra så kan den klubbas igenom och sedan bli verklighet. Idag är det exempelvis många som försöker välja miljösmarta alternativ inom alla områden. Ni kanske är en av alla de föreningar som väljer att installera en bergvärmepump inför framtiden. Det är en investering som efter installationskostnaden är mycket billig i längden. Och som dessutom sparar på miljön, som extra pluspoäng. Mer information om bergvärme på denna hemsida: bergvärmefastigheter.se

Anlita specialist på bergvärme

28 jan 2021

Går du i tankarna på att installera bergvärme? Bra, då har du kommit ett steg närmre. Att installera bergvärme är lite kostsamt, men i längden vinner man på det. Kontakta en installatör idag.

Jämför man med att installera andra värmesystem är priset väldigt högt för att installera bergvärme. Dock lönar det sig ändå, värmepumpen har en livslängd på ca 20 år och borrhålet kan användas i ca 50 år. Detta är en lång tid man bör ta hänsyn till.

För att installera bergvärme behöver man hjälp. Detta är inget enkelt projekt, det ska borras djupt ned i berget tills man hittar vatten. När du anlitar ett företag så har de med alla redskap och maskiner som behövs inför detta, de har stor kompetens och kommer göra ett bra jobb. Var ute i god tid.

Moder natur som värmekälla

Många vill leva så naturligt som möjligt, och med bergvärme kan det inte bli mer naturligt. Värmen kommer från solens värmande strålar. Många dagar är vi utan sol, men det innebär inte att man är utan värme. Solvärmen lagras nämligen i marken och detta gör att det blir en stabil uppvärmningsform som funkar effektivt över hela året.

När man gör en bergvärmeinstallation kan man även ha rätt till ROT-avdraget, på så sätt får man ned kostnaden el del. ROT-avdraget innefattar endast arbetet och inte det material som man behöver. Med ROT-avdraget får man 30% rabatt på arbetet upp till 50 000 kr. Tveka inte att ta kontakt med ett företag och få din bergvärme installerad.

Se upp för elfel i huset

23 jan 2021

Vill man spara på pengar, ska man inte göra det på elektriska installationer. Endast det bästa duger när det gäller ström. Kasta gamla skamfilade elprylar med glappkontakt och köp nytt.

Din elektriker finns där för att hjälpa dig att dra ledningar, så att du kan få alla nymodigheter och bekväma prylar som är energieffektiva i ditt hem. Ström till en ny tvättmaskin, golvvärme och mycket mer kan en elfirma stå till tjänst med. Men hur är det med dina gamla elprylar, som du har kvar år efter år av nostalgiskäl? Gör en rensning i lådor och på vinden, så att du fräschar upp allt.

Det är också bra att anlita en elektriker i Södertälje för att titta över kontakter och vägguttag, och inte minst syna proppskåpet, så att du inte överraskas av elfel. Låt en behörig elektriker kolla upp elsystemets kapacitet, så att den räcker till för allt ni har skaffat på er.

Vikten av att ha ganska nya sladdar och kontakter

Den gamla julgransbelysningen hänger med år efter år, och vips är den nästan tjugo år gammal. Eller snäckskalslampan som du inte vill kasta. Kanske hänger den kvar just därför att den är så mysig, trots att plasten är lite gulnad.

Man sparar ofta på elektriska prylar av sentimentala skäl, men också av ekonomiska, för att man ju redan har prylen. Men gamla prylar drar mer ström, så med andra ord kan snålheten bedra visheten. För det är inte bara trist med glappkontakt, man får också se upp för elstötar och brandrisk.

Behöver du hjälp med elinstallation?

14 jan 2021

När du är igång och renoverar och ska installera el, ta hjälp av en utbildad elektriker så att det blir rätt gjort. Att installera elen själv ska du undvika eftersom det finns risker med det.

Vid en renovering är det många yrkesgrupper som behövs för att genomföra projektet och en behörig elektriker är en av dem som du behöver hjälp av. Vissa saker i en renovering kan du göra själv men att installera el ska du lämna över till proffsen. För det kan lätt ske olyckor om du försöker ge dig på installationen själv eller så kan framtida problem uppstå. Så kontakta en elektriker i Täby för att få den professionella hjälp som du behöver.

Skaffa moderna elinstallationer

Om du bygger nytt eller renoverar så är det ett perfekt tillfälle att uppdatera elen och få en mer modern teknik. Med dagens teknik kan du få smarta lösningar till ditt hus som är till fördel för både dig och klimatet. Du har möjlighet att få bo i ett hus som sänker din energiförbrukning, vilket också sänker din elräkning, och du sparar in på jordens resurser.

Med smarta lösningar så sparar du energi genom att systemet i ditt hus sköter en hel del automatiskt och det kan vara i uppvärmningen eller i belysningen. Och du kan sköta ditt hus från din arbetsplats till exempel, så om du är orolig om du stängt av strykjärnet innan du åkte hemifrån så kan du stänga av det med hjälp av din smartphone. Det är verkligen smart.

Specialist på bergvärmepumpar

20 dec 2020

Om man behöver hjälp med sin bergvärme så kan man alltid kontakta den firma som installerat den. Dessa företag utför ofta både installation och service på pumpen när den väl är installerad.

Behöver ni hjälp med er bergvärme i Södertälje? Ni kan alltid ringa den firma som tidigare har varit hos er och installerat pumpen. Dessa företag brukar kunna komma ut och ge service eller hjälpa till med eventuella frågor även efter det att bergvärmepumpen har blivit installerad. Det är inte lätt för en lekman att vare sig laga en bergvärmepump eller ställa in den på rätt sätt. Då kan man ibland behöva hjälp av de som är specialister inom just detta. Kontakta en närliggande firma som arbetar med värmepumpar, så kan de säkerligen hjälpa er.

En säker och pålitlig värmekälla

Att använda sig av den här typen av värmekälla är både säkert och pålitligt. På grund av hur det fungerar så kan man använda sig av detta året runt. Detta beror på att grundtemperaturen på vattnet i vårt land är relativt stabil året runt. Bergvärme använder sig av geoenergi och den energin består av solenergi som framförallt lagrats i marken. Det är även en viss värme från jordens inre som bidrar till den. Det krävs dock en del jobb för att installera bergvärme. Det ska borras och grävas långt ned i jorden för att finna vatten. Men när det sedan är installerat och klart så är det en smidig och säker värmekälla att använda sig av.

Ta hjälp av elektriker

23 nov 2020

Det finns många anledningar till varför man inte ska dra el i ett hus själv. En elektriker har utbildning och det är den som bör ha hand om elen, både när det gäller hus såväl som lägenhet.

Många tror idag att man kan ta hand om all el i bostaden helt själv. Självklart kan man göra det, men bara om man vet vad man gör och har den utbildning som krävs för jobbet. Att dra om el eller dra helt ny el i en bostad, det är bara ett jobb för en utbildad elektriker. En elektriker har all den kunskap och kompetens inom området som behövs och bör alltid rådfrågas innan om ni är osäkra på vad ni får och inte får göra själva. Men vad får man egentligen göra själv när det gäller elen?

Vad får jag göra själv när det kommer till el?

Det finns en del saker som du som privatperson får lov att utföra själv, när det kommer till elen. Det kan till exempel handla om att byta proppsäkring, byta glödlampor och montera skarvsladdar. Det skulle ju vara bra konstigt om man var tvungen att ringa elektrikern varje gång en lampa behövde bytas ut, eller hur? Du som privatperson får även reparera och byta ut trasiga sladdar eller delar i sladdar samt byta befintliga strömbrytare och vägguttag. Självklart får du ringa elektrikern för dessa jobb också. Det kan vara bra om du känner dig osäker på hur man gör eller inte vill göra det själv. Läs mer om elektriker på denna sida: https://www.elektrikertäby.com 

Dags att investera i ny bil

21 sep 2020

Funderar du på hur det vore att äga en elbil? Skulle du vilja uppgradera från nuvarande bil som går på bensin till en helt ny modell som går på el? Vilka märken och modeller kan du välja mellan?

Förutom att du tänker på miljön och att inte förbruka resurser av olja och bensin som inte finns oändligt mycket av så är det givetvis även en ekonomisk fråga. En elbil som är fabriksny är visserligen ganska dyr, men du slipper fylla den med bensin gång på gång. Elförbrukningen i hemmet kommer öka, men ibland laddar du på annan plats och kanske på ditt arbete. Kanske har du redan idag börjat kolla in var i staden det finns laddstolpar placerade och hur oftas dessa är upptagna respektive lediga. Vid ditt hem behöver du installera en laddbok specifikt för er elbil. Denna kopplas direkt på elcentralen. Detta för att undvika överbelastning på hushållselen som i värsta fall kan leda till brand.

Olika kommuner, olika utbud

Hur ser utbudet av laddstolpar ut i just din kommun? Olika kommuner har hunnit olika långt och budgeterat olika för just utplacering av laddstolpar. Finns det andra aktörer som placerat ut stolpar på er ort? När du utvärderar antalet laddstolpar i Helsingborg med omnejd så kommer du inom kort inse att detta är en kommun i framkant. Vilket bådar gott för både dig och dina planer på att byta till elbil. Du behöver ju bo på en plats som innebär att dina vardagsrutiner fungerar smidigt och bra. Vilka platser är lämpliga för laddning, förutom i ditt hem? Har ni kanske laddstationer vid större handelsplatser och gallerior? Hur ser det ut vid lekplatser och gym, finner du smidig laddning på de platser du brukar besöka?

Bostadsrättsföreningar och samfälligheter

Bor du i ett område med bostadsrätter, kanske i ett flerfamiljshus? Då har ni troligen startat dialogen inom er förening och har kanske beställt eller redan kopplat in ett gäng laddstolpar vid era hus? Bostadsrättsföreningar i framkant, som vill attrahera miljömedvetna och ekonomiskt starka köpare gör smart i att ha flera platser klara redan nu. Idag kan det vara så att ett bostadsköp står och faller med möjligheten till laddningen av en elbil. Skulle du flytta till en samfällighet där laddstolpar ännu inte finns? I samband med flytt till en ny bostad passar ni kanske också på att köpa en till bil eller att byta till en som är nyare och billigare i drift.

Att jobba med el kan vara farligt

28 apr 2020

Att jobba med el kan vara farligt därför genomgår samtliga elektriker utbildning som kräver stor koncentration, noggrannhet och kunskaper om elsystem och alla dess funktionsdelar.

Samtliga elektriker arbetar med el som i sin tur kan vara livsfarlig om den hanteras på fel sätt. För att utöva yrket behövs en utbildning som kräver noggrannhet och kunskaper om elsystem, felsökningar och olika typer av installationer. Likt varje yrke delas även detta på olika områden. En “installationselektriker” arbetar med att dra ledningar i olika typer av byggnader (både bostäder, industrilokaler och kontor). En "serviceelektriker" arbetar huvudsakligen med ombyggnader. Felsökning och reparationer av elektriska anläggningar ingår i deras arbetsuppgifter. Elektriker arbetar även med byggritningar och tar fram beskrivningar fungerande som underlag för felsökningar i elsystemet. Serviceelektriker har kunskapen om att sätta upp elcentraler och monterar strömbrytare. När man ringer in efter en elektriker är det just en serviceelektriker som brukar besöka ens hem eller annan typ av anläggning.

Vill du utbilda dig till elektriker?

Om du vill utbilda dig till elektriker har du flera valmöjligheter. För det första kan du gå på El- och energiprogrammet med en inriktning på elteknik. Observera att det inte är alla gymnasieskolor som har den linjen. Alltid bra att titta vilka skolor som har El- och energiprogram.

En gymnasieutbildning är dock bara början och anses ge en grund för vidare studier. Efter slutförda studier på gymnasiet behöver man genomgå en lärlingstid som oftast ligger på 1 år. För att lärlingstiden ska räknas som godkänd bör den ske som en anställning på ett fungerande elföretag. Efter en godkänd och avslutad lärlingstid ger Elbranschens Centrala Yrkesnämnd ut ett certifikat vars syfte är att fungera som ett bevis på att personen i fråga har fullgjort både utbildning och praktik för att jobba som en elektriker.

Har du inte gått ut en gymnasieutbildning inom el kan du alltid ansöka om en sådan på yrkeshögskolan som erbjuder olika utbildningar med inriktning mot elinstallationer och el. Där finns inga åldersbegränsningar vilket betyder att du kan gå en ny yrkesväg om så önskas i senare ålder.

Eltjänster – detta kan en elektriker hjälpa dig med

Vad kan egentligen en elektriker hjälpa till med? Eltjänster erbjuds industrier, kontor och privatpersoner. Eltjänster omfattar allt från elinstallation till underhållsarbeten. I princip alla elanläggningar kräver viss form av underhåll som kan variera fastigheter och kunder emellan. Förutom stora installationer av elsystem kan en elektriker även installera golv- och takvärme.

Vem kan hyra elverk i Stockholm?

8 apr 2020

Visste du att man kan hyra elverk i Stockholm och på andra ställen i landet? Hur går man egentligen tillväga när man ska hyra ett elverk? Och när skulle man behöva en elverk egentligen ?

Visste du att det går att hyra externa elverk i Stockholm? Det vanligaste är förstås att man har externa elverk för akuta situationer. Ett av de viktigaste områdena vi tänker på är väl att det ska finnas på sjukhus. Tänk om all el plötsligt skulle upphöra under en operation. Det skulle kunna få förödande konsekvenser. Men det finns andra områden som man kanske inte tänker på till vardags. Då och då flyger möjligtvis en tanke förbi med en inre bild av hur det skulle vara om hela det elektriska systemet slutar att fungera i vårt land. Vad skulle till exempel hända i Stockholm. Tanken är svindlande.

Partytime

Om man istället skulle tänka på trevligare tillfällen då man verkligen skulle behöva ett rejält elverk så tänker man på ett enorm stort party. Kanske en hel festival. Där behövs ström till ljusanläggningar och ljudanordning för att musiken som spelas ska höras över fälten. Musiker som spelar live behöver också ha elverk för att höras ut till den stora massan. Med till synes enkla medel, en liten bärbar apparat och några sladdar, kan en liten fest bli mer än liten. Den kan höras över nejden och växa till en storlek ingen hemmafest kan mäta sig med. Men håll i hatten. Det går ju inte att bara hyra ett elverk i Stockholm och brassa på. Vill man hyra ett elverk för att ha fest eller anordna en festival finns det ett helt regelverk att ta hänsyn till. Det kan vara bra att känna till.

Akuta hjälpsituationer

Om man återgår till scenariot där det verkligen kan behövas ett elverk för akuta tillfällen, kommer en mer allvarsam känsla smygandes. Vad skulle hända om vi blev utan ström. Skulle vi klara oss är kanske frågor som nu dyker upp. Tanken är som sagt svindlande. Vi har ju så mycket som drivs av el. I en krissituation över längre tid behövs nog mer än externa elverk, medan det finns flera att tillgå under kortare tid. Stockholm är en plats där man är lite mer sårbar än i övriga landet helt enkelt för att det bor fler människor där. Men det finns också fler fabriker, stora centrum och viktig kommunikation med övriga världen. Tänk bara på all vår datatrafik. Läs mer på denna hemsidan: https://www.hyraelverkstockholm.se/

← Äldre inlägg

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden