Blogg om energi och miljö

RSS

Kontorsbelysning i Stockholm

23 Jan 2023

Vad ska man tänka på när det gäller kontorsbelysning? Det är en fråga som många ställer sig, men i Stockholm är det lätt att hitta svaret och rätt belysning.

Man brukar tala om vikten av att ha rätt belysning för rätt funktion. Som att man ska tänka på ett visst sätt när man väljer belysning i sovrummet, emot om man väljer belysning till sin butik. Och så är det även när det gäller kontorsbelysning. En slags belysning som ska fylla flera funktioner i ett.

När man ska inreda ett kontor i Stockholm så är det viktigt att man tänker på belysning som om det rörde sig om personal. För alla ska ha sin funktion. Därför bör man exempelvis ha en slags belysning som lyser upp hela kontoret och annan belysning vid varje kontorsplats, så att personalen känner att de kan läsa ett dokument eller skriva på sin dator.

Design av kontorsbelysning i Stockholm

Om man ska köpa in ny kontorsbelysning i Stockholm så är det klokt att söka upp ett företag som säljer produkter inom området. Det kan vara så att belysningen ser lite ut som belysningen som man exempelvis har i ett hem, men det är ändå andra förutsättningar och funktioner som gäller.

På ett kontor ska man därför välja anpassad belysning som passar för ett kontor och för den plats där lampan behövs. Då kan man få en belysning som skapar trivsel och som gör att personalen får en enklare och trevligare arbetsdag att se fram emot.

Välja nätverksinstallationer i Stockholm

9 Jan 2023

För företag med många anställda som behöver ha kontakt med varandra finns bra lösningar. Kontakta ett företag som gör nätverksinstallationer i Stockholm.

Företaget hade vuxit till åtta anställda och snart var det dags att ta in ytterligare två. Det Kerstin hade märkt var att det gick mycket tid till spillo när personalen behövde fråga eller ge varandra information. De satt ofta med kunder i lurarna och då fick den andre vänta tills denne var klar med samtalet.

Kerstin funderade på hur hon kunde skapa en enklare kommunikation mellan medarbetarna, ett sätt så att det inte blev avbrutna i sitt arbete hela tiden. Hon beslutade sig för att ta kontakt med ett teknikföretag för att få hjälp. Kanske hade de möjlighet att skapa någon slags nätverk som skulle fungera.

Nätverksinstallationer en bra lösning

Kerstin dryftade idén med sin make som genast rekommenderade ett företag som gjorde nätverksinstallationer i Stockholm. Hon kontaktade företaget och de kom förbi för ett möte. Det blev mycket konstruktivt. De rekommenderade en trådlös nätverksinstallation där de alla var uppkopplade mot samma enhetet. De kunde ha ett intranät där de kunde diskutera med varandra genom att skriva sina frågor.

Där kunde även Kerstin lägga in information som de anställda kunde läsa. Så snart de var igång märkte Kerstin skillnad. Det hade blivit ett annat lugn i kontorslandskapet och personalen var gladare. De berättade att de hann med mer när de inte blev avbrutna och hade då även tid att ta en liten stund att tala med någon kollega.

Värmepumpar som passar klimatet i Göteborg

15 Nov 2022

Med en värmepump kan man effektivt och billigt värma sitt hus. Hitta ert värmesystem med hjälp av ett företag som är specialiserat på värmepumpar i Göteborg.

I en kustnära stad som Göteborg kan vintrarna bli riktigt råa och kalla. Men med en värmepump slipper man frysa och oroa sig för värmekostnaderna. För att det ska fungera måste man välja rätt typ av värmepump. Fast det är viktigt att man även försöker spara energi på andra sätt och att man gör allt för att först minska sitt energiberoende. Har man inte redan bytt fönster eller renoverat dem bör man göra detta först.

Kanske kan man också spara energi genom att tilläggsisolera eller byta ytterdörr. Kan man också sänka sitt behov av varmvatten kan det bli riktigt bra. Får man ner sitt energiberoende kan det nämligen göra att man klarar sig med ett något mindre och billigare värmesystem. På så vis får man också snabbare igen sina investerade pengar.

Anlita en expert på värmepumpar

Ska man byta värmesystem och installera någon typ av värmepump måste man ta hjälp av en expert. Det finns företag som bara jobbar med olika typer av värmepumpar i Göteborg och som kan hjälpa till att hitta rätt värmepump och även se till att den blir installerad.

Att få hjälp med att hitta rätt värmesystem kostar ingenting och det kan därför vara bra att konsultera mer än ett företag. Ett seriöst företag kommer på ett hembesök och undersöker både huset och tomten för att kunna bedöma vilken värmepump som passar bäst. Därefter får man ett kostnadsförslag som man måste ta ställning till inom en viss tidsperiod.

Ökat behov av laddstolpar i Stockholm

31 Oct 2022

Det finns allt större behov av laddstolpar i Stockholm. Det gäller både för företag vars anställda pendlar med bil till jobbet, och för bostadsrättsföreningar.

Elbilsrevolutionen är i full gång. Det blir hela tiden allt fler elbilar som rullar på vägarna. I stadstrafik eller på en parkering känner man lätt igen dem på deras ljud, eller en nära nog avsaknad av ljud. Ute på landsvägar eller motorvägar kan man istället känna igen dem på frontens avsaknad av luftintag för motorkylning.

I takt med att det blir fler elbilar i trafiken så ökar förstås behovet av platser där det finns laddstolpe. Det fungerar ju inte riktigt som för bilar som drivs med bensin eller diesel, som man kör till en bensinstation när man behöver tanka. Visserligen finns det liknande “stationer” för snabbladdning, men allra mest finns det behov av att kunna ladda bilen hemma eller på parkeringar där man står en längre tid, till exempel på jobbet.

Laddstolpe för anställda och boende

Den som driver företag med anställda som tar bilen till jobbet bör alltså fundera över att kontakta en firma som erbjuder installation av laddstolpe i Stockholm. Det gäller förresten också för bostadsrättsföreningar. För de som bor i lägenhet som tillhör en bostadsrättsförening kan det vara avgörande för möjligheten att skaffa elbil att det går att ladda den i föreningens garage.

Det finns flera olika varianter av laddstolpar och laddboxar att välja mellan. Experterna på firman ni anlitar kommer att guida er till rätt typ för era behov.

Elektriker Norrköping - säkra ditt hus

27 Oct 2022

Äldre hus har en naturlig charm som många vill bevara. De känns mysiga och de har den där auran av naturlig hemtrevlighet. Bor du i ett äldre hus i Norrköping så är det emellertid också ditt ansvar att föra in villan i 2000-talet och göra uppdateringar som gör att den möter våra behov - och som ökar din egen familjs säkerhet. Det första steget är att kontakta en elektriker i Norrköping.

Många som flyttar in i äldre hus vill bevara den naturliga charmen som finns och drar sig som en följd av detta för att renovera alltför mycket. Det ska också uppmuntras: vad gäller exempelvis ytskikt och planlösning så får man väldigt mycket tillbaka om man kan behålla original-lösningarna.

Men, det handlar även om att hitta en balans i detta. En modern familj har helt andra behov vad gäller exempelvis komfort i badrum och i kök - och vi har även diametralt annorlunda krav vad gäller exempelvis användning av teknik.

Vi använder avsevärt mycket mer el idag än vad vi gjorde under exempelvis 70-talet. Har du ett hus från den tiden så är det, i och med detta, också läge att se över - genom att anlita en elektriker i Norrköping - hur elsystemet ser ut.

Renovera elen med en elektriker i Norrköping

I många fall lever familjer i en slags dold livsfara: man ser inte hur elen fungerar och man tar för givet att allt är som det ska vara. El är emellertid - liksom allt annat - en färskvara och i och med att vi förbrukar mer elektricitet på daglig basis idag så ökar också riskerna för överhettning och bränder. Genom en elfirma i Norrköping kan du ta din gamla villa in i vår moderna tid - och detta utan att det kommer att synas rent estetiskt.

I samma andemening kan man också se till sina behov. Hur många uttag finns idag, var är de placerade och hur många skulle er familj egentligen behöva för att få den komfort ni vill ha? Klart står att många äldre kök sällan erbjuder tillräckligt många eluttag för att möta de krav vi ställer gällande användning av exempelvis köksmaskiner, laddningsstationer och exempelvis högtalare. Genom att låta en elektriker i Norrköping installera fler uttag så får ni mindre friktion i vardagen och en elektricitet som - genom en elrenovering - är rakt igenom säker.

Ventilationsfirma kan hjälpa dig som vill få ned energikostnaden i Stockholm

10 Oct 2022

Kolla med din ventilationsfirma i Stockholm hur det står till med ventilationen i ditt hus. Det kan ge dig mer än bra luft. Det kan ge dig billigare elräkning.

Dålig ventilation kan inte bara påverka hur luften inomhus känns att andas. Det kan också göra att du slänger upp fönstret stup i kvarten – även på vintern. Och då sticker energikostnaderna för uppvärmningen iväg med en gång. Vilket är något som i princip ingen av oss har råd med just nu.

Det har inte undgått någon att priset på både el och olja har skjutit i höjden. Sannolikt kommer även den här nya prisbilden vara något vi behöver leva med ett tag. Det finns alltså all anledning att se över hur mycket energi din fastighet förbrukar. Och en bov i dramat kan faktiskt vara ventilationen.

En ventilationsfirma kan göra det lite billigare att leva i Stockholm

Om du frågar en ventilationsfirma i Stockholm hur mycket ventilationen påverkar dina energikostnader, kommer du sannolikt bli förvånad. Det är nämligen en hel del. Och när du väl vet det, kommer nästa fråga: När besiktigades ventilationen i ditt hus senast? Det kanske var ett tag sedan. Då är det dags nu.

Med hjälp av en bra ventilationsfirma får du snabbt koll på vilka förbättringar du kan göra, och vad de kommer göra för dina uppvärmningskostnader. Om det uppdagas brister och fel i din ventilation, kan firman som utför besiktningen lämna en offert på vad det kommer kosta att åtgärda dem. Du kan självklart också vända dig till fler ventilationsfirmor, för att få offerter att jämföra med.

Värmepumpar i Stockholm till salu

25 Sep 2022

Vill du köpa en eller flera värmepumpar i Stockholm kan du skatta dig lycklig. I en storstad finns det alltid flera varianter och olika företag att välja på.

Att skaffa en värmepump är en riktigt bra investering för de flesta människor. Den värmer upp vatten eller luft på ett sådant sätt att den kan sprida en jämn och fin värme i ditt hus. Har du någonsin gått i funderingar på att slå till på en, så är det nog ingen idé att tveka längre.

Med en värmepump kan du få ner din energikostnad för ditt hus. Det brukar löna sig ganska så snabbt. Det gör att du då kan spara pengar när det gäller uppvärmningen, för att istället lägga dem på annat. Men först och främst gäller det att inhandla en pump som är lämplig för den miljö den ska vara i.

Värmepumpar är klimatsmarta i Stockholm

Satsar du på att sälja värmepumpar i Stockholm, bidrar du till ett klimatsmart alternativ när det gäller att värma upp hus. Detta är ingen dålig tanke, när du går där på jobbet och säljer den ena värmepumpen efter den andra. Alla vill ju vara med och rädda både klimat och sin ekonomi.

Den energi som en värmepump har förmågan att ta till vara, utgöras helt enkelt av solenergi. Den i sin tur ligger lagrad i vatten, berg, jord eller i vår vanliga dagliga luft. Härifrån hämtas den och transporteras in i ditt hus för att omvandlas till den energi som passar att värma upp din bostad med.

Laddstation i Stockholm för privatpersoner och bostadsrättsföreningar

22 Sep 2022

Med en laddstation hemma i garaget kan man enkelt och säkert ladda elbilen. Här kommer några tips för er som vill skaffa en egen laddstation i Stockholm.

Med en laddstation hemma i garaget eller på parkeringen kan man enkelt och säkert ladda elbilen. Både privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Stockholm har mycket att vinna på att sätta upp en laddstation. Dels så höjer den fastighetsvärdet, men en laddstation är också nödvändigt om man vill kunna ladda elbilen säkert i anslutning till bostaden.

Att använda uttaget till kupévärmaren eller ett vanligt eluttag är riskabelt då det finns risk att det börjar brinna. Det naturliga är att ladda bilens batteri på natten då man sover och inte behöver använda bilen. Att då ha tillgång till en laddstation hemma är praktiskt och gör att man sparar massor.

Bidrag för att sätta upp en laddstation

Det finns laddstationer både för inomhusbruk och utomhusbruk, men också de som är särskilt avsedda för bostadsrättsföreningar. En laddstation för en bostadsrättsförening håller också reda på vems bil det är som laddas. Då blir det enkelt att sedan fakturera den el som förbrukas vid laddningen om man vill det.

Redan nu väljer de flesta som köper en ny bil en elbil. Det gör att efterfrågan på laddstationer kommer att öka ännu mer inom en snar framtid. Vill man installera en laddstation finns det flera företag som man kan vända sig till. Som bostadsrättsförening kan man även få bidrag för installationen. För privatpersoner finns det just nu inget bidrag, men detta kan ändras inom en snar framtid.

Solcellsleverantör som kan skräddarsy solcellspaket

2 Sep 2022

Vill ni ta steget och själva producera er el? Det finns solcellsleverantörer som kan skräddarsy solpaket efter både fastighet och behov. Här kommer några tips.

Med solceller på taket kan man producera ren el och själv stå för produktionen av merparten av den energi man behöver. Med solceller får både privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och lantbrukare möjlighet att bidra till den gröna omställning. På köpet får man kraftigt sänkta elräkningar och kan i vissa fall även tjäna pengar på den el man producerar.

Innan man kör igång kan det vara bra att göra lite research om olika solceller och leverantörer. Detta eftersom kvaliteten och livslängden på olika märken kan skilja en hel del. Bäst är förstås att hitta en solcellsleverantör som lämnar en generös garanti garanti på solcellsanläggningen. Genom att söka på nätet och läsa olika recensioner kan man ofta hitta den information man behöver.

Välj en solcellsleverantör som även sköter montering och underhåll

Att kontakta en solcellsleverantör för ett kostnadsförslag kostar ingenting. För att kunna ge ett rättvisande pris måste leverantören komma ut på plats och göra beräkningar. Därefter får man ett kostnadsförslag som man får ta ställning till. Tackar man ja till erbjudandet påbörjas processen och solcellsleverantören tar hand om allt från ansökan om bygglov till att se till att solcellerna kommer på plats och fungerar som de ska.

Är man en lantbrukare eller företagare med stora takytor eller mark har man goda förutsättningar att kunna producera mycket el. Ibland så mycket att man kan sälja den vidare och tjäna pengar. Då kan det också vara klokt att teckna ett serviceavtal med den solcellsleverantör man har valt. Läs mer om hur du kan skräddarsy ditt solcells-paket här: solarwork.se

Digitala möten för alla

15 Aug 2022

Du kan lätt hålla dina digitala möten om du har rätt helhetslösning på plats. Skaffa dig bara lite kunskap och se till att du får hjälp av en kunnig aktör.

En kunnig aktör inom ljud och bild för digitala lösningar kan ordna allt så det blir enkelt och smidigt att hålla både ett möte eller en längre föreläsning utan att det sitter några i rummet och lyssnar. De sitter istället i de digitala rum som skapas i den aktuella stunden.

Vill du ha en bra verksamhet där du håller i möten, kurser eller utbildningar kan du på ett eller annat sätt skapa en situation som håller över tid. Bra utrustning och hjälp från de som specialiserat sig och är kunniga i branschen gör det hela till en glädje för dig och de som ska lyssna på dig.

Digitala möten kan vara lösningen

När du inte kan ta dig till en speciell plats vid en speciell tid kan digitala möten vara en optimal lösning. Då kan alla mötas vid ett visst tillfälle eller så kan du en annan gång ha ett möte med en enda person. Det blir på detta sätt sällan något möte som ställs in för att det inte är tillräckligt många närvarande.

När du deltar i ett digitalt möte kan du till och med vara förkyld eller sitta med benet gipsat. Dessa omständigheter kommer inte längre att hindra dig från att vara med. Det går även att använda denna teknik då man arbetar eller utbildar sig på distans.

En laddstation är lätt att få installerad för ett företag

10 Aug 2022

En laddstation till ditt företag är väl ingen tvekan att du behöver. Eller hur? Det är nog snarare en fråga om tiden när det passar att få den installerad.

Tar du kontakt med ett företag vars huvudsyfte är att sälja och installera laddstationer kommer de kunna erbjuda dig en helhetslösning. Du får all den hjälp du behöver. Vill du ha laddstolpar som du kan sätta utomhus kommer det finnas skydd som gör att de även tål vårt svenska klimat.

Vill du hellre ha laddstolpar som går att montera inomhus går det lika lätt att ordna det. De flesta företag som sysslar med laddstolpar har en lösning på varje litet problem du kan tänkas ha. Givetvis handlar det då om de problem som kan dyka upp i samband med ett köp av laddstolpar.

Laddstation på företag gör det enkelt för de som jobbar där

Det är klart att du kan vara intresserad av en laddstation för företag utan att ha kommit till skott med idén. Då är det skönt att veta att så fort du bestämt dig kommer du få all information så fort du kontaktar ett företag som säljer och installerar laddstationer på företag.

Du vet väl att du kan få bidrag om du installerar laddstationer på ditt företag? Det kallas för Klimatklivet. Det är ett investeringsstöd som Naturvårdsverket står för. De vill att det ska vara möjligt för Sverige att satsa på en teknik som är både grön och fossilfri. Vem vill inte det?

VVS Laholm - professionell hjälp gör skillnad

10 Aug 2022

Värme, ventilation och sanitet och alla frågor som rör detta bör hamna i ett större fokus. För många villa- och fastighetsägare så blir det enbart frågor som hamnar på bordet om det dyker upp problem, men genom att se över dem på ett tidigare stadie så kan problemen i fråga undvikas - och samtidigt kan man också tjäna pengar till på köpet. VVS i Laholm och frågor om detta område bör svaras på av proffs och man bör alltid anlita en firma för att erbjudas professionella lösningar och jobb utförda på ett fackmannamässigt sätt.

Vad kan då VVS i Laholm mer konkret innebära? Ser man till S:et i VVS så finns det inte mycket att orda om. Där handlar det om exempelvis avlopp och om rensning av sådana, om omdragning i samband med renoveringar eller om stambyten, stamspolningar eller om exempelvis rörinspektioner. Gällande ventilation och värme däremot kan det komma mer konkreta exempel på hur du som privatperson eller fastighetsägare kan dra nytta av professionell VVS i Laholm.

Värme och ventilation som gör skillnad

Inom just värme och ventilation och dessa grenar av VVS i Laholm så har mycket hänt. Hur ser uppvärmningen ut i din villa - och hur borde den se ut för att ge dig maximal effekt och spara pengar åt dig? Genom att exempelvis byta till bergvärme så kan du spara upp till 80% årligen i rena uppvärmningskostnader. Samma sak, men i en mindre skala, om du exempelvis väljer att installera en luftvärmepump. Här har tekniken gått framåt på ett påtagligt sätt och en förändring kan bära enorm frukt. Hur dina förutsättningar ser ut är avgörande, men oavsett så kan en firma inom VVS i Laholm utvärdera och hitta en ny lösning till dig.

Ventilation å sin sida påverkar också. Många bor i bostäder - eller arbetar i lokaler - där ventilationen är undermålig. Det ökar risken för sjukdomar, det ger sämre koncentration och det kan leda till exempelvis problem med mögel och fukt. Även inom ventilation har mycket skett under senare år. Fastigheter i Sverige ska enligt lag OVK besiktigas i syfte att säkerställa en tillfredsställande ventilation. Villaägare bör även de boka in en sådan besiktning då den kan leda till positiva förbättringar av inomhusmiljön.

Elektriker på Östermalm finns när du behöver dem

19 Jun 2022

Det spelar ingen roll när du behöver en elektriker på Östermalm. De kommer alltid att finnas till hands, elektriker som är noggranna och fullkomligt pålitliga.

När du släpper in hantverkare i ditt hem är det viktigt att du kan lita på dem. Du vill så klart ha elektriker som kan sin sak så att inget blir strömförande. En kontakt som sitter snett eller inte är rätt kopplad kan bli en riktigt hemsk fälla. Faktum är att med riktiga fadäser kan det bli en dödsfälla.

Det är inte för inte som det krävs att en elektriker har behörighet. De har hand om ledningar som ska dras genom ett hus. Det kan ske olyckor om något kopplas fel. En ledning som det blir kortslutning i kan orsaka brand. Det i sin tur kan ge skador utöver det vanliga, till och med dödsolyckor.

Elektriker på Östermalm är pålitliga och kunniga

Det är ett enastående jobb som en elektriker utför. Först dras det ledningar genom ett helt hus. Allt behöver bli rätt från början för sedan kommer väggen upp och döljer allt. Vanligtvis ligger det en bunt med rör under innertaken och det finns i bästa fall en krypvind där man kan nå dem.

Tack vare detta kan en elektriker nå ledningar även när ett hus är färdigbyggt. Det händer ju faktiskt att det blir något fel på strömmen i ett äldre hus. Då gäller det att komma åt felet för att åtgärda det. Sedan är det åter ljus och värme i ditt hus på Östermalm.

Solceller Gävle - gör dig till egenproducent av el

1 May 2022

Har vi lärt oss någonting av det senaste årets turbulens? Det finns all anledning att ställa den frågan om man ser till elpriset. Just den biten har fått folk att förstå att vi i Sverige är ytterst sårbara för vad som händer i vår omvärld - och hur pass mycket vädret påverkar oss. Den milda hösten och det snabba omslaget till vinter gjorde att de stora älvarna frös samtidigt. Produktionen av el gick ner - och priset rakt upp. Kriget i Ukraina spädde ytterligare på detta då exempelvis tillförsel av gas, kol och olja ströps från Ryssland genom sanktioner.

För första gången i historien gick regeringen in med riktade insatser till villaägare i syfte att lindra smällen som det höga elpriset gav. Vilket man, i ärlighetens namn, kan ställa sig skeptisk till. Varför? Jo, detta sagt utan att vara elak, men det handlar även om att det finns val att göra. Det enkla handlar om att de facto binda sitt elavtal och genom detta få en jämnare - men högre - räkning för elanvändningen. Det andra handlar om att en husägare i exempelvis Gävle också kan välja att dra ner på förbrukningen. Ransoneringen och hushållning är en konst som vi kanske återigen bör lära oss - inte minst även sett till miljön.

Ett tredje val som går att göra är att investera sig ur dilemmat. Om detta ska vi skriva mer om här. Har du exempelvis övervägt solceller i Gävle?

Solceller i Gävle fungerar utmärkt

Man kan se att solceller under den senaste tiden - redan innan elpriset började skjuta i höjden - var ett populärt val. Antalet ansökningar om Grön Teknik-bidraget slog alla rekord och förväntningar och det lär inte bli mindre sådana i framtiden. Den stora fördelen med solceller i Gävle - exempelvis - är att man som villaägare kan slå sig fri från omvärldens prissättning. Genom att man, genom solceller, producerar egen el så kan man bli i stort sett självförsörjande. Och, den el som produceras är grön och miljövänlig. Den framställs inte exempelvis via kol, utan istället handlar det om att ta tillvara på naturlig energi - från en källa som dessutom aldrig slocknar: solen.

Det finns givetvis frågetecken kring solenergi och solceller i Gävle. Den givna handlar om vårt klimat och om det faktum att vi lever i ett land där mörkret lägger sig som en filt över oss under halva året. Vår vinter gör att produktionen av el minskar radikalt. Men, det finns även en sommar som fungerar som en motpol till detta. Under sommaren så produceras inte sällan ett rejält överskott av el hos en vanlig villaägare.

Detta överskott kan man sedan sälja vidare och köpa tillbaka förmånligt under vinterhalvåret. Dessutom så bör man vara medveten om att det produceras el även under vintern. En klar, kall och krispig vinterdag är nästan perfekt för solceller i Gävle. Snön reflekterar nämligen solens strålar på ett påtagligt sätt. Detta förutsätter dock att solpanelerna inte är täckta av snö.

Hitta rätt företag för solceller i Gävle

Installationen är viktig och så gäller även för planeringen. Vissa villor har bättre förutsättningar för solceller än andra och det beror helt på placering och hur taket ser ut. Ett tak som vetter mot söder kommer att producera mer el än vad ett tak som vetter mot norr gör. Att anlita rätt företag är viktigt och detta både med planeringen av en solcellsanläggning och med installationen av densamma i åtanke.

Det handlar om en investering där målet ska vara lönsamhet. Om det skulle visa sig att du har lite sämre förutsättningar för solceller i Gävle så kan andra alternativ - och kombinationer - vara bättre. Se till att få en korrekt analys och kalkyl utförd innan du går vidare. Och, som ovan nämnt: glöm inte att ansöka om bidrag för Grön Teknik.

Bergvärme i Göteborg för både småhusägare och bostadsrättsföreningar

25 Nov 2021

För den som vill slippa frysa och oroa sig för värmekostnaderna i Göteborg är bergvärme det givna valet. Men det finns några saker man bör tänka på innan man installerar en värmepump.

Med rätt bergvärmepump kan man värma upp villan eller bostadsrättsföreningen, utan att behöva oroa sig för värmekostnaden. Dessutom räknas en bergvärmepump som en miljövänlig energikälla så man behöver inte skämmas för att man brassar på med värme. Men man ska ändå inte slösa med energi, eftersom det i så fall tar längre tid innan man tjänar in kostnaden för bergvärmepumpen. Därför kan det vara smart att först undersöka om man kan energispara på andra sätt som exempelvis genom att renovera eller byta ut dåliga fönster. Lyckas man sänka sitt behov av värme och varmvatten kan det innebära att man också klarar sig med en något mindre och billigare bergvärmepump.

En bergvärmepump påverkas inte av årstiderna

Bergvärmepumpen är den enda värmepump som inte alls påverkas av vinter och låga minusgrader. Den kan leverera massor av energi året om och klarar även att värma upp riktigt stora fastigheter och bostadsrättsföreningar. Vill man installera en bergvärmepump lönar det sig att ta hjälp av ett företag som erbjuder en totallösning. Då gör de först en besiktning av huset och marken runtomkring, för att sedan hitta rätt bergvärmepump baserad på hushållets behov av värme och varmvatten. De borrar även en energibrunn och installerar bergvärmepumpen och ser till att den är rätt inställd så att den klarar att leverera rätt mängd värme och varmvatten. Läs mer om bergvärme på denna sida: bergvärmegöteborg.nu

← Äldre inlägg

Nyhetsbrev

Skriv in din epostadress i fältet nedan för att börja prenumerera.


I fokus

Tre fallstudier på luftning

Tre svenska anläggningar och varför de valde Sorubins lösningar.

Läs mer


Så funkar det!

Hur kan Sorubins luftare vara så energieffektiva? Och hur fungerar luftningen?

Läs mer


Sorubin i Global Water Intelligence

Läs mer


Sorubin i World Water!

Läs mer

Pressmeddelanden

[2013-12-17] Ny VD utsedd

Lars Engnell Lamhauge utsedd till ny VD för Sorubin. Läs pressmeddelandet

Alla pressmeddelanden